Jadłospis 02.04 - 05.04
Data publikacji:Śniadania
Wtorek 02.04.2024r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem, kawa Inka, chrupsy owocowe.
Środa 03.04.2024r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, szynka wiejska, sałata, pomidor, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Czwartek 04.04.2024r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, bułka maślana z konfiturą jagodową, herbata z cytryną i miodem, zupa mleczna.
Piątek 05.04.2024r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, pasta z filet makreli w oleju, jajko na twardo, ogórek konserwowy ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem.
Obiady
Wtorek 02.04.2024r. (420-490 kcal)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.
Ryż na sypko, kotlet schabowy panierowany, buraczki czerwone, sok
z czarnej porzeczki.
Podwieczorek (140-210 kcal): Biszkopty, mleko smakowe.
Środa 03.04.2024r. (420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z zacierką, zabielana śmietaną.
Duszone ziemniaki z mięsem, wędzonką i warzywami, surówka wielowarzywna, mandarynka, woda mineralna.
Podwieczorek (140-210 kcal): Kisiel wiśniowy, andruty.
Czwartek 04.04.2024r. (420-490 kcal)
Zupa szpinakowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.
Kasza pęczak, gulasz mięsny z warzywami, ogórek konserwowy ze szczypiorkiem, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Serek waniliowy, krakersy.
Piątek 05.04.2024r. (420-490 kcal)
Krupnik z ryżu z warzywami.
Ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone ze szczypiorkiem, duszona mini marchewka z masłem, sok jabłkowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Banan, mandarynka, andruty.