Jadłospis 11.03 - 15.03
Data publikacji:
Śniadania
Poniedziałek 11.03.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 12.03.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, sałata zielona, kolorowa papryka,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Środa 13.03.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach z dodatkiem warzyw, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 14.03.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*3*7*15.
Piątek 15.03.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
Obiady
Poniedziałek 11.03.2024r. (420-490 kcal)
Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Ryż na sypko z polewą truskawkowo – śmietanową, woda mineralna.1*7.
Deser: Mus owocowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Kisiel poziomkowy, herbatniki.1*7.
Wtorek 12.03.2024r. (420-490 kcal)
Zupa koperkowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno
jarzynowym.1*7.
Ziemniaki z koperkiem, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, buraczki czerwone
z jabłkiem, kompot wiśniowy. 1*7.
Deser: Banan.
Podwieczorek (140-210 kcal): Keks, mleko smakowe.1*3*7.
Środa 13.03.2024r. (420-490 kcal)
Zalewajka z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Spaghetti z mięsem, warzywami i serem żółtym, pomidor koktajlowy, kompot
wieloowocowy.1*7.
Deser: Kiwi.
Podwieczorek (140-210 kcal): Zapiekanka z wędliną, ketchup.1*7*
Czwartek 14.03.2024r. (420-490 kcal)
Zacierka na rosole z natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, pieczona pałka z kurczaka, surówka z marchwi i jabłka,
kompot z czarnej porzeczki.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek (140-210 kcal): Słomka ptysiowa, soczek owocowy.1.
Piątek 15.03.2024r. (420-490 kcal)
Zupa pieczarkowa z makaronem, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno
jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby miruny, surówka z kiszonej kapusty, marchewki
i cebulki, kompot wieloowocowy.1*3*4*7.
Deser: Mandarynka.
Podwieczorek (140-210 kcal): Batonik Knoppers.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.