Jadłospis 26.02 - 01.03
Data publikacji:
Śniadania
Poniedziałek 26.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*3*7*15.
Wtorek 27.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Środa 28.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z fileta makreli w oleju z dodatkiem warzyw, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 29.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 01.03.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
Obiady
Poniedziałek 26.02.2024r. (420-490 kcal)
Zupa brokułowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno
jarzynowym.7*9.
Krokiety z mięsem, ogórek konserwowy, kompot jabłkowy.1*3*7.
Deser: Mus owocowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Kisiel poziomkowy, pałki kukurydzine.1.
Wtorek 27.02.2024r. (420-490 kcal)
Zupa koperkowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7.
Ziemniaki puree, sznycel drobiowo – wieprzowy, gotowany bukiet warzyw z masłem
i tartą bułką, kompot wieloowocowy 1*3*7.
Deser: Banan.
Podwieczorek (140-210 kcal): Bułka maślana, mleko smakowe.1*3*7.
Środa 28.02.2024r. (420-490 kcal)
Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, pieczona pałka z kurczaka, surówka z marchewki i brzoskwiń,
kompot wiśniowy.7.
Deser: Kiwi.
Podwieczorek (140-210 kcal): Herbatniki, chrupsy jabłkowe.1*7.
Czwartek 29.02.2024r. (420-490 kcal)
Zalewajka z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9*12.
Ryż na sypko, potrawka z indyka z warzywami, pomidor koktajlowy, woda z cytryną,
miętą i miodem.1*7*15.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek (140-210 kcal): Biszkopty, sok owocowy.1*3*7.
Piątek 01.03.2024r. (420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka wielowarzywna.1*3*4*7.
Deser: Mandarynka.
Podwieczorek (140-210 kcal): Baton wieloziarnisty.1*7*8.
Wykonano zgodnie z recepturą.