Jadłospis 12.02 - 16.02
Data publikacji:
Śniadania
Poniedziałek 12.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy, herbata z cytryną
i miodem, płatki ryżowe z mlekiem i żurawiną.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 13.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka orzechówka, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Środa 14.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek biały z ziołami, kolorowa papryka, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*7*15.
Czwartek 15.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 16.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
Obiady
Poniedziałek 12.02.2024r. (420-490 kcal)
Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9*12.
Makaron pene z masłem i białym serem, polewa jogurtowo - truskawkowa, woda
mineralna z cytryną, miodem, i miętą.1*7*15.
Deser: Mus owocowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.
Wtorek 13.02.2024r. (420-490 kcal)
Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, mini marchewka z zielonym
groszkiem, kompot wiśniowy 1*3*7.
Deser: Mandarynki.
Podwieczorek (140-210 kcal): Chałka, mleko smakowe.1*3*7.
Środa 14.02.2024r. (420-490 kcal)
Zupa jarzynowa z makronem kokardki, zabielana śmietaną,na wywarze jarzynowym.7*9.
Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty i marchewki,
kompot owocowy.1*3*4*7.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek (140-210 kcal): Wafle andruty z powidłami śliwkowymi, woda mineralna.1.
Czwartek 15.02.2024r. (420-490 kcal)
Barszcz czerwony z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Łazanki z kapustą i mięsem, pomidor koktajlowy, kompot z czarnej porzeczki.1*7.
Deser: Faruki serowe, śliwki suszone.7.
Podwieczorek (140-210 kcal): Słomka ptysiowa.1
Piątek 16.02.2024r. (420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem, kompot owocowy.1*3*7.
Deser: Gruszka.
Podwieczorek (140-210 kcal): Herbatniki, soczek owocowy.1.
Wykonano zgodnie z recepturą.