Jadłospis 19.02 - 23.02
Data publikacji:
Śniadania
Poniedziałek 19.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, herbata z cytryną
i miodem, kasza manna na mleku z suszoną żurawiną.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 20.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, schab na biało, sałata zielona, papryka czerwona,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Środa 21.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, makrela w sosie pomidorowym z dodatkiem warzyw, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 22.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 23.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z brzoskwinią, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
Obiady
Poniedziałek 19.02.2024r. (420-490 kcal)
Zupa szczawiowa z jajkiem, na wywarze mięsno jarzynowym.3*7*9.
Ryż zapiekany z jabłkami i masłem, polewa jogurtowo - truskawkowa, woda
mineralna z cytryną, miodem, i miętą.1*7*15.
Deser: Mus owocowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Biszkopty, mleko smakowe.1*7.
Wtorek 20.02.2024r. (420-490 kcal)
Zacierka na rosole z dodatkiem natki pietruszki.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, gotowany kalafior
z masłem i tartą bułką, kompot owocowy 1*3*7.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek (140-210 kcal): Jogurt owocowy, pałka kukurydziana.1*7.
Środa 21.02.2024r. (420-490 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Spaghetti z mięsem i warzywami, pomidor koktajlowy, kompot wiśniowy.1*7.
Deser: Mandarynka.
Podwieczorek (140-210 kcal): Banan z bitą śmietaną i czekoladą mleczną.1*7.
Czwartek 22.02.2024r. (420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem literki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno
jarzynowym.1*7*9.
Kluski śląskie, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, surówka z czerwonej kapusty,
kompot z czarnej porzeczki.1*3*7.
Deser: Banan.
Podwieczorek (140-210 kcal): Ciastka owsiane z żurawiną, woda mineralna.1*7.
Piątek 23.02.2024r. (420-490 kcal)
Zupa ryżowa, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby, buraczki czerwone z jabłkiem,
kompot owocowy.1*3*4*7.
Deser: Kiwi, mango.
Podwieczorek (140-210 kcal): Baton mleczny Knoppers.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.