• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Zajęcia rozwijające

 

C:\Users\Anna.Zgadzaj\Desktop\kolorowe dzieci.jpg

Śniadania

Poniedziałek 12.02.2024r. (280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy, herbata z cytryną

i miodem, płatki ryżowe z mlekiem i żurawiną.

Alergeny: 1*7*15.

 

Wtorek 13.02.2024r. (280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, szynka orzechówka, sałata zielona, pomidor,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

Środa 14.02.2024r. (280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, serek biały z ziołami, kolorowa papryka, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*7*15.

 

Czwartek 15.02.2024r. (280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

Piątek 16.02.2024r. (280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*7*15.

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

C:\Users\Anna.Zgadzaj\Desktop\kolorowe dzieci.jpg

Obiady

Poniedziałek 12.02.2024r. (420-490 kcal)

Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9*12.

Makaron pene z masłem i białym serem, polewa jogurtowo - truskawkowa, woda

mineralna z cytryną, miodem, i miętą.1*7*15.

Deser: Mus owocowy.

Podwieczorek (140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.

 

Wtorek 13.02.2024r. (420-490 kcal)

Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, mini marchewka z zielonym

groszkiem, kompot wiśniowy 1*3*7.

Deser: Mandarynki.

Podwieczorek (140-210 kcal): Chałka, mleko smakowe.1*3*7.

 

Środa 14.02.2024r. (420-490 kcal)

Zupa jarzynowa z makronem kokardki, zabielana śmietaną, na wywarze jarzynowym.7*9.

Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty i marchewki,

kompot owocowy.1*3*4*7.

Deser: Jabłko.

Podwieczorek (140-210 kcal): Wafle andruty z powidłami śliwkowymi, woda mineralna.1.

 

Czwartek 15.02.2024r. (420-490 kcal)

Barszcz czerwony z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.

Łazanki z kapustą i mięsem, pomidor koktajlowy, kompot z czarnej porzeczki.1*7.

Deser: Faruki serowe, śliwki suszone.7.

Podwieczorek (140-210 kcal): Słomka ptysiowa.1

 

Piątek 16.02.2024r. (420-490 kcal)

Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem, kompot owocowy.1*3*7.

Deser: Gruszka.

Podwieczorek (140-210 kcal): Herbatniki, soczek owocowy.1.

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

Przewiń do góry