Jadłospis 05.02 - 09.02
Data publikacji:Śniadania
Poniedziałek 05.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy ze szczypiorkiem, herbata z cytryną
i miodem, płatki czekoladowe z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 06.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, filet wędzony z indyka, sałata zielona, ogórek świeży, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Środa 07.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w oleju i warzyw, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 08.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pieczony pasztet mięsny, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 09.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
Obiady
Poniedziałek 05.02.2024r. (420-490 kcal)
Krem z brokuła z grzankami, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Krokiety z mięsem, ogórek kiszony, woda mineralna z cytryną, miodem, i miętą.1*3*7*15.
Deser: Jabłka, orzechy nerkowca.8
Podwieczorek (140-210 kcal): Baton musli.1*8*15.
Wtorek 06.02.2024r. (420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z makronem muszelki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno
jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, pulpet gotowany w sosie chrzanowym, surówka z czerwonej kapusty i cebulki, kompot owocowy. 1*3*7.
Deser: Banan.
Podwieczorek (140-210 kcal): Galaretka z bitą śmietaną, ananas kandyzowany.1*7.
Środa 07.02.2024r. (420-490 kcal)
Zalewajka z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Ryż ze szpinakiem, potrawka z kurczaka i warzyw, pomidor koktajlowy, kompot z czarnej porzeczki.1*7.
Deser: Pomarańcza.
Podwieczorek (140-210 kcal): Herbatniki, mleko czekoladowe.1*7.
Czwartek 08.02.2024r. (420-490 kcal)
Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki duszone z mięsem i warzywami, ogórek zielony ze szczypiorkiem, kompot wieloowocowy.1*7*12.
Deser: Pączek i niespodzianka na zabawie karnawałowej.1.
Podwieczorek (140-210 kcal): Chrupsy jabłkowe.
Piątek 09.02.2024r. (420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jęczmiennej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby miruny, surówka wielowarzywna, kompot truskawkowy.1*3*4.
Deser: Winogrona, daktyle.
Podwieczorek (140-210 kcal): Mleczny batonik Knoppers.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.