Jadłospis 29.01 - 02.02
Data publikacji:
Śniadania
Poniedziałek 29.01.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, rzodkiewka, herbata z cytryną
i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 30.01.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata zielona, pomidor, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Środa 31.01.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, tuńczyk z jajkiem i jarzynami, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*4*7*15.
Czwartek 01.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 02.02.2024r. (280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z ananasem, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
Obiady
Poniedziałek 29.01.2024r. (420-490 kcal)
Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Pierogi z serem, okraszone masłem, brzoskwinia, woda z cytryną i miodem.1*3*7*15. Deser: Mus owocowy.
Podwieczorek (40-210 kcal): Kisiel poziomkowy, wafle ryżowe ze słonecznikiem.1.
Wtorek 30.01.2024r. (420-490 kcal)
Zupa kalafiorowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, sznycel drobiowo – wieprzowy, kapusta zasmażana, kompot wiśniowy. 1*3*7. Deser: Jogurt truskawkowy.7.
Podwieczorek (140-210 kcal): Andruty z powidłami śliwkowymi, suszone morele.1.
Środa 31.01.2024r. (420-490 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Kasza bulgur, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z ogórka kiszonego i marchewki, kompot wieloowocowy.1*7. Deser: Faruki serowe, rodzynki królewskie.7.
Podwieczorek (140-210 kcal): Słomka ptysiowa, woda mineralna.1.
Czwartek 01.02.2024r. (420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, mięso duszone w jarzynach, surówka z marchewki i jabłka, lemoniada pomarańczowa.1*7. Deser: Banan.
Podwieczorek (140-210 kcal): Biszkopty, soczek owocowy.1*3.
Piątek 02.02.2024r. (420-490 kcal)
Zupa grysikowa z warzywami, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki puree, panierowana ryba limanda, surówka z buraczków i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.1*3*4. Deser: Mandarynka.
Podwieczorek (140-210 kcal): Ciastka owsiane z żurawiną.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.