Jadłospis 22.01 - 26.01
Data publikacji:
Śniadania
Poniedziałek 22.01.2024r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy, herbata z cytryną i miodem, owsianka na mleku.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 23.01.2024r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, sałata zielona, pomidor, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Środa 24.01.2024r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pieczony pasztet mięsny, papryka kolorowa, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*7*15.
Czwartek 25.01.2024r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, makrela w pomidorach z dodatkiem warzyw, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*4*7*15.
Piątek 26.01.2024r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
Obiady
Poniedziałek 22.01.2024r.( 420-490 kcal)
Barszcz ukraiński z ziemniakami i fasolką, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Pierogi z mięsem, okraszone cebulką, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy.1*3*7.
Deser: Marchewka, morele suszone.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń z sokiem malinowym.1*7.
Wtorek 23.01.2024r.( 420-490 kcal)
Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, pieczona pałka z kurczaka, gotowany bukiet warzyw,
kompot wiśniowy. 1*3*7. Deser: Pomarańcze.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy, pałka kukurydziana.1*7.
Środa 24.01.2024r.( 420-490 kcal)
Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno
jarzynowym.7*9.
Spaghetti z mięsem i warzywami, pomidor, woda z cytryną, miętą i miodem.1*7*15.
Deser: Herbatniki, orzechy nerkowca.1
Podwieczorek(140-210 kcal): Keks, mleko smakowe.1*3*7.
Czwartek 25.01.2024r.( 420-490 kcal)
Krupnik po litewsku, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, filet z indyka w cieście naleśnikowym, sałata lodowa z serkiem
mozzarella, kompot wieloowocowy.1*3*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Chrupsy jabłkowe.
Piątek 26.01.2024r.( 420-490 kcal)
Zacierka na rosole z zieloną pietruszką.1*3*9.
Ziemniaki puree, kotlet z ryby limandy, surówka z kiszonej kapusty i marchewki,
kompot z czarnej porzeczki.1*3*4. Deser: Mandarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Wafelek Knoppers.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.