Jadłospis 15.01 - 19.01
Data publikacji:Śniadania
Poniedziałek 15.01.2024r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser biały kanapkowy, pomidor, herbata z cytryną i miodem, kasza manna na mleku.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 16.01.2024r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, sałata zielona, papryka świeża, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Środa 17.01.2024r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w oleju z warzywami, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*4*7*15.
Czwartek 18.01.2024r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 19.01.2024r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Obiady
Poniedziałek 15.01.2024r.( 420-490 kcal)
Zupa fasolowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Knedle ze śliwkami, okraszone masłem i cukrem, woda z cytryną, miętą
i miodem.1*3*7*15. Deser: Faruki serowe, rodzynki królewskie.7
Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa, soczek jabłkowy.1
Wtorek 16.01.2024r.( 420-490 kcal)
Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, buraczki czerwone z jabłkiem,
kompot wiśniowy. 1*3*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka maślana, mleko waniliowe.1*3*7.
Środa 17.01.2024r.( 420-490 kcal)
Barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno
jarzynowym.7*9.
Łazanki z mięsem i kapustą, pomidor koktajlowy, kompot wieloowocowy.1*7.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Galaretka z bitą śmietaną, ananas kandyzowany.1*7.
Czwartek 18.01.2024r.( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, pieczeń rzymska, mini marchewka duszona z zielonym
groszkiem, kompot porzeczkowy.1*3*7. Deser: Mandarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Zapiekanka z wędliną i żółtym serem, woda mineralna. 1*7*12.
Piątek 19.01.2024r.( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jaglanej, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki puree, paluszki rybne, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.1*3*4.
Deser: Winogrona.
Podwieczorek(140-210 kcal): Batonik wieloziarnisty.1*7*8*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.