Jadłospis 20 - 24.11
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 20.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, płatki owsiane na mleku z dodatkiem rodzynek.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 21.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, filet wędzony z indyka, sałata zielona, papryka świeża,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 22.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach i szczypiorku,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 23.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, ogórek zielony,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 24.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 20.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa wielowarzywna, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Krokiety z mięsem, ogórek kiszony, kompot owocowy. 1*3*7. Deser: Melon, wafle ryżowe.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt truskawkowy.7.
Wtorek 21.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Rosół z makaronem nitki.1*3*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, fasolka szparagowa z masłem
i tartą bułką, lemoniada z cytryną i miodem.1*3*7*15. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel truskawkowy, pałki kukurydziane.1.
Środa 22.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Zalewajka z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9*12.
Kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z sałaty lodowej z jogurtem
naturalnym, sok pomarańczowy.1*7. Deser: Winogrona.
Podwieczorek(140-210 kcal): Babka cytrynowa, mleko smakowe.1*3*7.
Czwartek 23.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, pulpet gotowany w delikatnym sosie chrzanowym, surówka
z czerwonej kapusty, cebulki i jabłka, kompot porzeczkowy.1*3*7. Deser: Pomarańcze.
Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, soczek owocowy.1*3*7.
Piątek 24.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Krupnik po litewsku, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki purre, paluszki rybne, buraczki czerwone, kompot wieloowocowy1*3*4*7.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczna kanapka Knoppers.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą