Jadłospis 13-17.11
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 13.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, papryka czerwona,
herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 14.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, rolada królewska, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 15.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w oleju z dodatkiem warzyw i jajka na twardo,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*4*7*15.
Czwartek 16.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, ogórek zielony,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 17.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 13.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa fasolowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Pierogi z serem, okraszone masłem, brzoskwinia, woda z cytryną, miodem
i miętą. 1*3*7. Deser: Mus owocowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka wieloziarnista z pasztetem drobiowym, rzodkiewka.1*7*12.
Wtorek 14.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem literki, zabielana śmietana, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, kalafior gotowany z masłem i tartą bułką,
sok z czarnej porzeczki.1*3*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa, mleko smakowe.1*7.
Środa 15.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.
Pełnoziarniste spaghetti z mięsem, warzywami, pomidor koktajlowy, kompot
wielowocowy.1*7. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Zapiekanka z wędliną i żółtym serem, soczek owocowy.1*7*12.
Czwartek 16.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Ryż ze szpinakiem, potrawka z kurczaka i cukinii z dodatkiem suszonych pomidorów,
tarta marchewka z jabłkiem, kompot wiśniowy.7. Deser: Gruszka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń z sokiem malinowym.1*7.
Piątek 17.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, panierowana ryba limanda, surówka wielowarzywna, kompot
owocowy1*3*4. Deser: Mandarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka wieloziarniste, woda mineralna.1*8.
Wykonano zgodnie z recepturą.