• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa

 

 

C:\Users\Anna.Zgadzaj\Desktop\kolorowe dzieci.jpg

 

Ś n i a d a n i a

 

Poniedziałek  06.11.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy,

herbata z cytryną i miodem, płatki ryżowe na mleku z dodatkiem żurawiny. 

Alergeny: 1*7*15. 

 

Wtorek 07.11.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, schab na biało, sałata zielona, papryka świeża,

herbata z cytryną i miodem, kakao. 

Alergeny:  1*7*15 

 

Środa 08.11.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach z dodatkiem warzyw,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa. 

Alergeny: 1*4*7*15. 

 

 

Czwartek 09.11.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z kiełbasy swojskiej pieczonej, ogórek konserwowy,

herbata z cytryną i miodem, kakao. 

Alergeny: 1*7*15. 

 

 

Piątek 10.11.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z ananasem,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa. 

Alergeny:1*7*15. 

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą. 

 

 

C:\Users\Anna.Zgadzaj\Desktop\kolorowe dzieci.jpg

 

O b i a d y 

 

Poniedziałek 06.11.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa grochowa z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.9.

Kluski leniwe z białym serem i cynamonem, polane masłem, brzoskwinia, kompot

owocowy. 1*3*7. Deser: Jabłko.

Podwieczorek(140-210 kcal): Batonik wieloziarnisty.1*7*8.

 

 

Wtorek 07.11.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa kalafiorowa z ryżem, zabielana śmietana, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, gotowany filet z kurczaka w sosie koperkowym, sałata lodowa

z jogurtem naturalnym i serkiem mozzarella, kompot porzeczkowy.1*7. Deser: Jogurt.

Podwieczorek(140-210 kcal): Galaretka owocowa z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi.1*7*8.

 

 

Środa 08.11.2023r.

( 420-490 kcal)

Barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.

Łazanki z kapustą, mięsem i wędzonką, pomidor koktajlowy, lemoniada z miodem,

cytryną i miętą.1*15. Deser: Faruki serowe, czekolada naturalna.7

Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel truskawkowy, herbatniki.1*7.

 

 

Czwartek 09.11.2023r.

( 420-490 kcal)

Zacierka na rosole z warzywami i natką pietruszki.1*9.

Ziemniaki purre, pieczona pałka z kurczaka, gotowany bukiet jarzyn, kompot

wieloowocowy.7. Deser: Banan.

Podwieczorek(140-210 kcal): Jabłko pieczone z konfiturą i cynamonem, wafel zbożowy.1.

 

 

Piątek 10.11.2023r.

( 420-490 kcal)

Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby, surówka z kiszonej kapusty, marchewki,

cebulki i jabłka, kompot wieloowocowy1*3*4. Deser: Winogrona.

Podwieczorek(140-210 kcal): Placuszki waflowe, soczek owocowy.1.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

Przewiń do góry