Jadłospis 6.11-10.11
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 06.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy,
herbata z cytryną i miodem, płatki ryżowe na mleku z dodatkiem żurawiny.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 07.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, schab na biało, sałata zielona, papryka świeża,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 08.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach z dodatkiem warzyw,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 09.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z kiełbasy swojskiej pieczonej, ogórek konserwowy,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 10.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z ananasem,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 06.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa grochowa z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.9.
Kluski leniwe z białym serem i cynamonem, polane masłem, brzoskwinia, kompot
owocowy. 1*3*7. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Batonik wieloziarnisty.1*7*8.
Wtorek 07.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa kalafiorowa z ryżem, zabielana śmietana, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, gotowany filet z kurczaka w sosie koperkowym, sałata lodowa
z jogurtem naturalnym i serkiem mozzarella, kompot porzeczkowy.1*7. Deser: Jogurt.
Podwieczorek(140-210 kcal): Galaretka owocowa z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi.1*7*8.
Środa 08.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.
Łazanki z kapustą, mięsem i wędzonką, pomidor koktajlowy, lemoniada z miodem,
cytryną i miętą.1*15. Deser: Faruki serowe, czekolada naturalna.7
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel truskawkowy, herbatniki.1*7.
Czwartek 09.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Zacierka na rosole z warzywami i natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki purre, pieczona pałka z kurczaka, gotowany bukiet jarzyn, kompot
wieloowocowy.7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jabłko pieczone z konfiturą i cynamonem, wafel zbożowy.1.
Piątek 10.11.2023r.
( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby, surówka z kiszonej kapusty, marchewki,
cebulki i jabłka, kompot wieloowocowy1*3*4. Deser: Winogrona.
Podwieczorek(140-210 kcal): Placuszki waflowe, soczek owocowy.1.
Wykonano zgodnie z recepturą.