Jadłospis 6.11 - 10.11
Data publikacji:Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 06.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, ogórek konserwowy,
herbata z cytryną i miodem, zupa mleczna, banan.
Wtorek 07.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, parówka z szynki na gorąco, krem miodowy, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Środa 08.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Bułki hot-dog zapiekane z szynką konserwową i żółtym serem, ketchup,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Czwartek 09.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, bułka maślana z kremem orzechowym,
herbata z cytryną i miodem, mleko.
Piątek 10.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kolorowa papryka,
herbata z cytryną i miodem, czekolada na gorąco.
O b i a d y
Poniedziałek 06.11.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa gulaszowa z mięsem i warzywami.
Makaron pełnoziarnisty świderki z masłem, cukrem i białym serem,
mus owocowy, woda mineralna.
Podwieczorek (140-210 kcal): Rogalik drożdżowy z dżemem, herbata malinowa.
Wtorek 07.11.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa koperkowa z zacierką, zabielana śmietaną.
Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z ryby, mizeria na ostro
z koperkiem i czarnymi oliwkami, sok pomarańczowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Galaretka owocowa, andruty.
Środa 08.11.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.
Kasza bulgur, buletki z warzywami( papryka czerwona, papryka żółta, fasolka czerwona, fasolka biała, pomidory), kompot wieloowocowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Jogurt truskawkowy, paluch kukurydziany.
Czwartek 09.11.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Rosół z makaronem i natką pietruszki.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, sałata zielona z jogurtem naturalnym i żurawiną, woda mineralna.
Podwieczorek (140-210 kcal): Gruszka zapiekana z miodem, krakersy.
Piątek 10.11.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany śmietaną.
Makaron wstążki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem mozzarella, kompot owocowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Banan, wafelki śmietankowe.