Jadłospis 30.10 - 03.11
Data publikacji:Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 30.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, pasta z fileta makreli w pomidorach, jajko na twardo, ogórek konserwowy,
herbata z cytryną i miodem, chrupsy owocowe.
Wtorek 31.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, frankfurterka na gorąco, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Środa 01.11.2023r.
-------------------------------.
Czwartek 02.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, serek z ziołami, szynka drobiowa, pomidor, ogórek zielony,
herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Piątek 03.11.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, bułka maślana z powidłami śliwkowymi,
herbata z cytryną i miodem, owsianka na mleku.
O b i a d y
Poniedziałek 30.10.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa ryżowa z warzywami.
Zapiekanka z ziemniaków i gotowanego mięsa, surówka z kiszonej
kapusty, jabłka, kolorowej papryki i miodu, kompot owocowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Serek waniliowy, orzechy włoskie.
Wtorek 31.10.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa pieczarkowa z makaronem, zabielana śmietaną.
Ziemniaki z koperkiem, schab pieczony w sosie śliwkowym, surówka
z selera, jabłek i rodzynek, woda mineralna.
Podwieczorek (140-210 kcal): Owoc mango, wafel ryżowy.
Środa 01.11.2023r.
---------------------------------------------.
Czwartek 02.11.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.
Kasza jęczmienna ze szpinakiem, panierowany filet z kurczaka, buraczki czerwone, sok pomarańczowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Kisiel malinowy, krakersy.
Piątek 03.11.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana śmietaną.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby, surówka wielowarzywna, woda z cytryną, miętą i miodem.
Podwieczorek (140-210 kcal) : Keks, sok jabłkowy