Jadłospis 23.10 - 27.10
Data publikacji:Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 23.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek biały ze szczypiorkiem, rzodkiewka,
herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 24.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, wędzony filet z indyka, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 25.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w pomidorach z dodatkiem szczypiorku,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 26.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ogórek zielony ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 27.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo ze szczypiorkiem, czerwona papryka,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 23.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Barszcz ukraiński z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.9.
Racuchy z jabłkiem, posypane cukrem pudrem, kompot wieloowocowy. 1*3*7.
Deser: Gruszka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.
Wtorek 24.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietana, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z czerwonej kapusty z cebulką
i jabłkiem, kompot z czarnej porzeczki.1*3*7. Deser: Śliwka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Chrupsy owocowe.
Środa 25.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa koperkowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno
jarzynowym.7*9.
Ziemniaki z koperkiem, panierowana ryba miruna, surówka z kiszonej kapusty,
marchewki i jabłka, kompot owocowy.1*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, paluszki.1.
Czwartek 26.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet z fileta kurczaka, fasolka szparagowa z masłem
i tartą bułką, kompot wieloowocowy.1*3*7. Deser: Marchewka, czekolada gorzka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Sałatka owocowa, paluch kukurydziany.1.
Piątek 27.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Zalewajka z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Pierogi z serem, okraszone masłem i cukrem, ananas, woda mineralna.1*3*4.
Deser: Mandarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Keks, mleko smakowe.1*3*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.