• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa


C:\Users\Anna.Zgadzaj\Desktop\kolorowe dzieci.jpg

 

Ś n i a d a n i a

 

Poniedziałek  23.10.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, serek biały ze szczypiorkiem, rzodkiewka,

herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem. 

Alergeny: 1*7*15. 

 

Wtorek 24.10.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, wędzony filet z indyka, sałata zielona, pomidor,

herbata z cytryną i miodem, kakao. 

Alergeny:  1*7*15 

 

 

Środa 25.10.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w pomidorach z dodatkiem szczypiorku,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa. 

Alergeny: 1*4*7*15. 

 

 

Czwartek 26.10.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ogórek zielony ze szczypiorkiem,

 herbata z cytryną i miodem, kakao. 

Alergeny: 1*7*15. 

 

 

Piątek 27.10.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo ze szczypiorkiem, czerwona papryka,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa. 

Alergeny:1*3*7*15. 

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą. 

 

 

C:\Users\Anna.Zgadzaj\Desktop\kolorowe dzieci.jpg

 

O b i a d y 

 

Poniedziałek 23.10.2023r.

( 420-490 kcal)

Barszcz ukraiński z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.9.

Racuchy z jabłkiem, posypane cukrem pudrem, kompot wieloowocowy. 1*3*7.

Deser: Gruszka.

Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.

 

 

Wtorek 24.10.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietana, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z czerwonej kapusty z cebulką

i jabłkiem, kompot z czarnej porzeczki.1*3*7. Deser: Śliwka.

Podwieczorek(140-210 kcal): Chrupsy owocowe.

 

Środa 25.10.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa koperkowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno

jarzynowym.7*9.

Ziemniaki z koperkiem, panierowana ryba miruna, surówka z kiszonej kapusty,

marchewki i jabłka, kompot owocowy.1*7. Deser: Banan.

Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, paluszki.1.

 

Czwartek 26.10.2023r.

( 420-490 kcal)

Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, kotlet z fileta kurczaka, fasolka szparagowa z masłem

i tartą bułką, kompot wieloowocowy.1*3*7. Deser: Marchewka, czekolada gorzka.

Podwieczorek(140-210 kcal): Sałatka owocowa, paluch kukurydziany.1.

 

Piątek 27.10.2023r.

( 420-490 kcal)

Zalewajka z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Pierogi z serem, okraszone masłem i cukrem, ananas, woda mineralna.1*3*4.

Deser: Mandarynka.

Podwieczorek(140-210 kcal): Keks, mleko smakowe.1*3*7.

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry