Jadłospis 16.10 - 20.10
Data publikacji:Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 16.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, zupa mleczna.
Wtorek 17.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, frankfurterka na ciepło, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Środa 18.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, rolada królewska, ser żółty, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Czwartek 19.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, pasta z kiełbasy swojskiej pieczonej z dodatkiem kremu z gorczycy i miodu, rzodkiewka,
herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Piątek 20.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, jajko na twardo, kolorowa papryka,
herbata z cytryną i miodem, pełnoziarniste płatki kukurydziane z mlekiem.
O b i a d y
Poniedziałek 16.10.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Krupnik po litewska z ziemniakami i wędzonką.
Pierogi z serem, okraszone masłem z dodatkiem konfitury żurawinowej,
woda mineralna.
Podwieczorek(140-210 kcal): Rogalik drożdżowy, sok owocowy.
Wtorek 17.10.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa szpinakowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.
Kasza pęczak na sypko, gulasz mięsny z warzywami, ogórek konserwowy
ze szczypiorkiem, kompot owocowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Serek truskawkowy, wafel ryżowy.
Środa 18.10.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa z kaszy jaglanej z warzywami.
Ziemniaki z koperkiem, bigos z mięsem i wędzonką, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Kisiel poziomkowy, paluszki.
Czwartek 19.10.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Rosół z makaronem i natką pietruszki.
Ryż, pieczona pałka z kurczaka, duszona marchewka z groszkiem i masłem, lemoniada pomarańczowa.
Podwieczorek (140-210 kcal): Pieczona gruszka z polewą miodową, andrut.
Piątek 20.10.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa koperkowa z zacierką, zabielana śmietaną.
Ziemniaki z koperkiem, fishburger, surówka z czerwonej kapusty z jogurtem naturalnym i suszoną śliwką, woda mineralna.
Podwieczorek (140-210 kcal): Banan, gorzka czekolada.