Jadłospis 16.10 - 20.10
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 16.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, płatki ryżowe na mleku.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 17.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, schab na biało, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 18.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, konfitura owocowa,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*7*15.
Czwartek 19.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa lisiecka, kolorowa papryka,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 20.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 16.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Barszcz ukraiński z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.9.
Krokiety z mięsem, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem, woda mineralna. 1*3.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Wafle andruty z powidłami.1.
Wtorek 17.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa szpinakowa z ziemniakami, zabielana śmietana, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Kasza kuskus, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.1*7.
Deser: Mandarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa, mleko smakowe.1*7.
Środa 18.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Spaghetti z mięsem i żółtym serem, ogórek zielony ze szczypiorkiem, kompot wieloowocowy.1*7.
Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Galaretka z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi.1*7*8.
Czwartek 19.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z zacierką, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, surówka z marchewki i chrzanu, kompot owocowy.1*3*7.
Deser: Gruszka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Babka piaskowa, woda mineralna.1*3*7.
Piątek 20.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa kalafiorowa z makaronem, zabielana śmietana, na wywarze mięsno
jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z miruny, surówka z kiszonej kapusty,
marchewki i cebulki, kompot wieloowocowy.1*3*4. Deser: Melon.
Podwieczorek(140-210 kcal): Batonik musli.1*7*8.
Wykonano zgodnie z recepturą.