Jadłospis 09.10 - 13.10
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 09.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb(1) mieszany z masłem(7), filet z makreli w oleju(4), jajko na twardo(3), ogórek konserwowy(10),
herbata z cytryną i miodem(15).
Wtorek 10.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb(1) mieszany z masłem(7), parówka z szynki(12) na ciepło, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem(15), kawa Inka(7).
Środa 11.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb(1) mieszany z masłem(7), szynka wiejska(12), sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem(15), kakao(7).
Czwartek 12.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb(1) mieszany z masłem(7), wędlina drobiowa(12), kiełki z rzodkiewki,
herbata z cytryną i miodem(15), czekolada na gorąco(7).
Piątek 13.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb(1) mieszany z masłem(7), bułka maślana(1*3) z konfturą owocową,
herbata z cytryną i miodem(15), mleko(7).
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 09.10.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną(7), na wywarze mięsno jarzynowym(9).
Łazanki(1) z szynką wieprzową i jarzynami, śliwka, woda mineralna.
Podwieczorek( 140-210 kcal): owsianka na mleku(1*7).
Wtorek 10.10.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem(1), zabielana śmietaną(7), na wywarze mięsno jarzynowym(9).
Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z ryby miruny(1*3*4), surówka wielowarzywna, kompot owocowy.
Podwieczorek ( 140-210 kcal): jogurt do picia o smaku owoców leśnych(7), kruche ciastka(1).
Środa 11.10.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa fasolowa z ziemniakami i wędzonką(12), na wywarze mięsno jarzynowym(9).
Kopytka(1*3) z masłem(7), cukrem i sosem wiśniowym, maślanka naturalna(7).
Podwieczorek( 140-210 kcal): zapiekanka(1) z żółtym serem(7), ketchup, herbata.
Czwartek 12.10.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Krupnik z ryżu(1) z warzywami, na wywarze mięsno jarzynowym(9).
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany(1*3*7), kapusta zasmażana, lemoniada o smaku maliny i mięty.
Podwieczorek( 140-210 kcal): pączek(1*3), soczek owocowy.
Piątek 13.10.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną(7), na wywarze mięsno jarzynowym(9).
Kasza pęczak(1), jajko na twardo(3) w sosie chrzanowym(7), buraczki czerwone z cebulką, woda mineralna.
Podwieczorek( 140-210 kcal): banan, andruty(1).
Wykonano zgodnie z recepturą.