• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Zajęcia rozwijające

 


Ś n i a d a n i a

 

Poniedziałek 09.10.2023r.

( 280-350 kcal)

Chleb(1) mieszany z masłem(7), filet z makreli w oleju(4), jajko na twardo(3), ogórek konserwowy(10),

herbata z cytryną i miodem(15).

 

Wtorek 10.10.2023r.

( 280-350 kcal)

Chleb(1) mieszany z masłem(7), parówka z szynki(12) na ciepło, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem,

herbata z cytryną i miodem(15), kawa Inka(7).

 

Środa 11.10.2023r.

( 280-350 kcal)

Chleb(1) mieszany z masłem(7), szynka wiejska(12), sałata zielona, pomidor,

herbata z cytryną i miodem(15), kakao(7).

 

Czwartek 12.10.2023r.

( 280-350 kcal)

Chleb(1) mieszany z masłem(7), wędlina drobiowa(12), kiełki z rzodkiewki,

herbata z cytryną i miodem(15), czekolada na gorąco(7).

 

Piątek 13.10.2023r.

( 280-350 kcal)

Chleb(1) mieszany z masłem(7), bułka maślana(1*3) z konfturą owocową,

herbata z cytryną i miodem(15), mleko(7).

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

 

O b i a d y 

 

 

Poniedziałek 09.10.2023r.

( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)

Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną(7), na wywarze mięsno jarzynowym(9).

Łazanki(1) z szynką wieprzową i jarzynami, śliwka, woda mineralna.

Podwieczorek( 140-210 kcal): owsianka na mleku(1*7).

 

 

Wtorek 10.10.2023r.

( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)

Zupa pomidorowa z makaronem(1), zabielana śmietaną(7), na wywarze mięsno jarzynowym(9).

Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z ryby miruny(1*3*4), surówka wielowarzywna, kompot owocowy.

Podwieczorek ( 140-210 kcal): jogurt do picia o smaku owoców leśnych(7), kruche ciastka(1).

 

 

Środa 11.10.2023r.

( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)

Zupa fasolowa z ziemniakami i wędzonką(12), na wywarze mięsno jarzynowym(9).

Kopytka(1*3) z masłem(7), cukrem i sosem wiśniowym, maślanka naturalna(7).

Podwieczorek( 140-210 kcal): zapiekanka(1) z żółtym serem(7), ketchup, herbata.

 

 

Czwartek 12.10.2023r.

( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)

Krupnik z ryżu(1) z warzywami, na wywarze mięsno jarzynowym(9).

Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany(1*3*7), kapusta zasmażana, lemoniada o smaku maliny i mięty.

Podwieczorek( 140-210 kcal): pączek(1*3), soczek owocowy.

 

 

Piątek 13.10.2023r.

( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)

Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną(7), na wywarze mięsno jarzynowym(9).

Kasza pęczak(1), jajko na twardo(3) w sosie chrzanowym(7), buraczki czerwone z cebulką, woda mineralna.

Podwieczorek( 140-210 kcal): banan, andruty(1).

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry