Jadłospis 02.10 - 06.10
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 02.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy,
herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 03.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka orzechówka, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 04.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z białego sera z dodatkiem szczypiorku i rzodkiewki,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*7*15.
Czwartek 05.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, kolorowa papryka,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 06.10.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, pomidor ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 02.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Makaron kokardki z masłem, białym serem i brzoskwinią, kompot wieloowocowy. 1*7.
Deser: Chrupsy jabłkowe.
Podwieczorek(140-210 kcal): Placuszki waflowe, soczek owocowy.1.
Wtorek 03.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, mizeria z ziarnami słonecznika, lemoniada
z miętą, cytryną i miodem.1*3*15. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.
Środa 04.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa ziemniaczana zasmażana z wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Kasza jęczmienna, gulasz wołowy, surówka z kiszonej kapusty, cebulki i marchewki,
sok owocowy. 1*7. Deser: Śliwka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciasteczka owsiane z żurawiną, mleko smakowe.1*7.
Czwartek 05.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Rosół z makaronem i natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, pieczona pałka z kurczaka, buraczki czerwone z jabłkiem, kompot owocowy.
Deser: Winogrona.
Podwieczorek(140-210 kcal): Banan z bitą śmietaną i gorzką czekoladą.1*7.
Piątek 06.10.2023r.
( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, ryba limanda w panierce, surówka z marchewki i jabłka,
kompot wiśniowy.1*3*4. Deser: Gruszka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy, herbatniki.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.