Jadłospis 25-29.09
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 25.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy,
herbata z cytryną i miodem, płatki ryżowe z mlekiem i rodzynkami.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 26.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, rolada królewska, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 27.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w oleju z jajkiem i szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*4*7*15.
Czwartek 28.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, kolorowa papryka,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 29.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 25.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa z zielonego groszku z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Ryż zapiekany z jabłkami, masłem i cynamonem, polewa truskawkowa, woda mineralna. 1*7.
Deser: Mus owocowo - warzywny.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciasto drożdżowe, mleko smakowe.1*3*7.
Wtorek 26.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9*12.
Makaron pene zapiekany z mięsem i jarzynami, surówka z selera z dodatkiem rodzynek, kompot wieloowocowy.1*3*7.
Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Galaretka z owocami, bitą śmietaną i płatkami migdałowymi.1*7*8.
Środa 27.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa koperkowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7.
Ziemniaki z koperkiem, gołąbki po hiszpańsku, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem, lemoniada cytrynowa. 1*3*7.
Deser: Śliwka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa, woda mineralna.1.
Czwartek 28.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa brokułowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.1*7.
Deser: Winogrona.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, pałka kukurydziana.1.
Piątek 29.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, sałatka wielowarzywna, kompot owocowy.1*3*4.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Wafle ryżowe ze słonecznikiem, soczek pomarańczowy.1.
Wykonano zgodnie z recepturą.