Jadłospis 18.09-22.09
Data publikacji:
Poniedziałek 18.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, pasta z fileta z makreli w oleju, ogórek konserwowy,
herbata z cytryną i miodem, arbuz.
Wtorek 19.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, parówka z szynki, ketchup, ogórek ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Środa 20.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Zapiekane bułki hot-dog z szynką i żółtym serem, ketchup,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Czwartek 21.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, polędwica z indyka, sałata zielona, pomidor koktajlowy,
herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Piątek 22.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, pasta z jajek i szczypiorku, rzodkiewka,
herbata z cytryną i miodem, kakao, śliwka.
O b i a d y
Poniedziałek 18.09.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką.
Makaron z masłem, białym serem i frużeliną z czarnych jagód, woda mineralna.
Podwieczorek dla przedszkola( 140-210 kcal): Kanapka z pasztetem drobiowym, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.
Wtorek 19.09.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet z fileta indyka, mizeria z jogurtem
naturalnym i pestkami dyni, lemoniada pomarańczowa.
Podwieczorek dla przedszkola( 140-210 kcal): Jogurt pitny, wafelki śmietankowe.
Środa 20.09.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą.
Krokiety z mięsem, surówka z pomidora, ogórka zielonego i szczypiorku z dodatkiem sosu winegret, arbuz, woda mineralna.
Podwieczorek dla przedszkola( 140-210 kcal): Budyń śmietankowy, paluch kukurydziany.
Czwartek 21.09.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa brokułowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.
Ryż, potrawka z fileta kurczaka w sosie śmietanowo – porowym, glazurowana mini marchewka z masłem, sok jabłkowy.
Podwieczorek dla przedszkola( 140-210 kcal): Pączek, mleko smakowe.
Piątek 22.09.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Krupnik po litewsku.
Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z ryby miruny, sałatka z ogórków konserwowych, marchewki i cebulki, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek dla przedszkola( 140-210 kcal): Banan, pomarańcze.