• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Zajęcia rozwijające

 

C:\Users\Anna.Zgadzaj\Desktop\kolorowe dzieci.jpg

 

Ś n i a d a n i a

 

Poniedziałek 18.09.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka,

herbata z cytryną i miodem, płatki owsiane z mlekiem i żurawiną. 

Alergeny:  1*7*15 

 

 

Wtorek 19.09.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, filet wędzony z indyka, sałata zielona, pomidor,

herbata z cytryną i miodem, kakao. 

Alergeny: 1*7*15. 

 

 

Środa 20.09.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w pomidorach z dodatkiem jarzyn,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa. 

Alergeny: 1*4*7*15. 

 

 

Czwartek 21.09.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na ciepło, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem,

herbata z cytryną i miodem, kakao. 

Alergeny:1*7*15. 

 

 

Piątek 22.09.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy

herbata  z cytryną i miodem, kawa zbożowa. 

Alergeny:1*7*15. 

 

C:\Users\Anna.Zgadzaj\Desktop\kolorowe dzieci.jpg

 

O b i a d y 

 

Poniedziałek 18.09.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa grochowa z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.9.

Racuchy drożdżowe z polewą truskawkową, kompot wieloowocowy.1*3*7.

Deser: Jabłko.

Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy, pałka kukurydziana.1*7.

 

 

Wtorek 19.09.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa grysikowa z warzywami, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.

Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, surówka z marchewki

i brzoskwini, sok z czarnej porzeczki. 1*3*7. Deser: Banan.

Podwieczorek(140-210 kcal): Babka cytrynowa, mleko smakowe.1*3*7.

 

 

Środa 20.09.2023r.

( 420-490 kcal)

Barszcz biały z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9*12.

Spaghetti z mięsem, warzywami i serem żółtym, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem,

kompot owocowy. 1*7. Deser: Winogrona.

Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy, czekolada gorzka.1*7.

 

 

Czwartek 21.09.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.

Ryż ze szpinakiem, potrawka z indyka, surówka Colesław, lemoniada z miętą

i miodem.1*7*15. Deser: Borówki, faruki serowe.7.

Podwieczorek(140-210 kcal): Andruty z powidłami śliwkowymi.1.

 

 

Piątek 22.09.2023r.

( 420-490 kcal)

Krupnik z kaszy jęczmiennej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, panierowana ryba limanda, surówka z ogórków, marchewki,

kompot owocowy. 1*3*4*7. Deser: Śliwka.

Podwieczorek(140-210 kcal): Deser mleczny Bakuś.7.

Przewiń do góry