Jadłospis 18.09-22.09
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 18.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka,
herbata z cytryną i miodem, płatki owsiane z mlekiem i żurawiną.
Alergeny: 1*7*15
Wtorek 19.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, filet wędzony z indyka, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Środa 20.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w pomidorach z dodatkiem jarzyn,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 21.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na ciepło, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny:1*7*15.
Piątek 22.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
O b i a d y
Poniedziałek 18.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa grochowa z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.9.
Racuchy drożdżowe z polewą truskawkową, kompot wieloowocowy.1*3*7.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy, pałka kukurydziana.1*7.
Wtorek 19.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa grysikowa z warzywami, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, surówka z marchewki
i brzoskwini, sok z czarnej porzeczki. 1*3*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Babka cytrynowa, mleko smakowe.1*3*7.
Środa 20.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Barszcz biały z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9*12.
Spaghetti z mięsem, warzywami i serem żółtym, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem,
kompot owocowy. 1*7. Deser: Winogrona.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy, czekolada gorzka.1*7.
Czwartek 21.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Ryż ze szpinakiem, potrawka z indyka, surówka Colesław, lemoniada z miętą
i miodem.1*7*15. Deser: Borówki, faruki serowe.7.
Podwieczorek(140-210 kcal): Andruty z powidłami śliwkowymi.1.
Piątek 22.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jęczmiennej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, panierowana ryba limanda, surówka z ogórków, marchewki,
kompot owocowy. 1*3*4*7. Deser: Śliwka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Deser mleczny Bakuś.7.