• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Zajęcia rozwijające

C:\Users\Anna.Zgadzaj\Desktop\kolorowe dzieci.jpg

 

Ś n i a d a n i a

 

Poniedziałek  11.09.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, rzodkiewka,

herbata z cytryną i miodem, kasza manna na mleku z dodatkiem rodzynek. 

Alergeny: 1*7*15. 

 

Wtorek 12.09.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, sałata zielona, pomidor,

herbata  z cytryną i miodem, kakao. 

Alergeny:  1*7*15 

 

 

Środa 13.09.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem i warzywami,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa. 

Alergeny: 1*3*4*7*15. 

 

 

Czwartek 14.09.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, pieczony pasztet drobiowy, papryka czerwona,

herbata z cytryną i miodem, kakao. 

Alergeny: 1*7*15. 

 

 

Piątek 15.09.2023r.

( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku ,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa. 

Alergeny:1*3*7*15. 

 

Wykonano zgodnie z recepturą. 

 

 

C:\Users\Anna.Zgadzaj\Desktop\kolorowe dzieci.jpg

 

O b i a d y 

 

Poniedziałek 11.09.2023r.

( 420-490 kcal)

Zasmażana zupa fasolowa z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.9.

Knedle ze śliwkami, okraszone masłem, surówka ze świeżej marchewki, kompot

owocowy. 1*3*7. Deser: Mus jabłkowy.

Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka zbożowe, mleko smakowe.1*7*8.

 

 

Wtorek 12.09.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa kalafiorowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.

Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z indyka, mini marchewki duszone na maśle,

lemoniada pomarańczowa.1*3*7. Deser: Banan.

Podwieczorek(140-210 kcal): Wafel mleczny Knoppers.1*7.

 

 

Środa 13.09.2023r.

( 420-490 kcal)

Barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.

Łazanki z kapustą i mięsem, pomidorek koktajlowy, kompot wieloowocowy. 1*7.

Deser: Winogrona.

Podwieczorek(140-210 kcal): Zapiekanka z żółtym serem i wędliną, sok owocowy.1*7.

 

 

 

Czwartek 14.09.2023r.

( 420-490 kcal)

Kasza jaglana na rosole.1*9.

Ziemniaki z koperkiem, frykadelki w sosie pomidorowym, sałata zielona ze śmietaną,

sok z czarnej porzeczki.1*3*7. Deser: Śliwka.

Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, herbatniki.1.

 

 

 

Piątek 15.09.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa ryżowa, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z ryby miruny, surówka z kapusty kiszonej

i marchewki, kompot wiśniowy.1*3*4. Deser: Gruszka.

Podwieczorek(140-210 kcal): Jabłko pieczone z konfiturą i cynamonem.1*7.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

Przewiń do góry