Jadłospis 11.09-15.09
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 11.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, rzodkiewka,
herbata z cytryną i miodem, kasza manna na mleku z dodatkiem rodzynek.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 12.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 13.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem i warzywami,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*4*7*15.
Czwartek 14.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pieczony pasztet drobiowy, papryka czerwona,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 15.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku ,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 11.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Zasmażana zupa fasolowa z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.9.
Knedle ze śliwkami, okraszone masłem, surówka ze świeżej marchewki, kompot
owocowy. 1*3*7. Deser: Mus jabłkowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka zbożowe, mleko smakowe.1*7*8.
Wtorek 12.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa kalafiorowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z indyka, mini marchewki duszone na maśle,
lemoniada pomarańczowa.1*3*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Wafel mleczny Knoppers.1*7.
Środa 13.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Łazanki z kapustą i mięsem, pomidorek koktajlowy, kompot wieloowocowy. 1*7.
Deser: Winogrona.
Podwieczorek(140-210 kcal): Zapiekanka z żółtym serem i wędliną, sok owocowy.1*7.
Czwartek 14.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Kasza jaglana na rosole.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, frykadelki w sosie pomidorowym, sałata zielona ze śmietaną,
sok z czarnej porzeczki.1*3*7. Deser: Śliwka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, herbatniki.1.
Piątek 15.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa ryżowa, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z ryby miruny, surówka z kapusty kiszonej
i marchewki, kompot wiśniowy.1*3*4. Deser: Gruszka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jabłko pieczone z konfiturą i cynamonem.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.