Jadłospis 04-08.09
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 04.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15
Wtorek 05.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka orzechówka, sałata zielona, rzodkiewka,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Środa 06.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w pomidorach z dodatkiem szczypiorku,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 07.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, ogórek zielony,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny:1*7*15.
Piątek 08.09.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z ananasem,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
O b i a d y
Poniedziałek 04.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Barszcz ukraiński, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Makaron pene z masłem i białym serem, brzoskwinia, kompot owocowy.1*7.
Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa.1.
Wtorek 05.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, surówka z kapusty
pekińskiej z marchewką i kukurydzą, woda z cytryną i miętą. 1*3*7. Deser: Winogrona.
Podwieczorek(140-210 kcal): Andruty z powidłami śliwkowymi.1.
Środa 06.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Krem z dyni z groszkiem ptysiowym, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, pulpet gotowany w sosie śmietanowym, pomidor koktajlowy
ze szczypiorkiem, kompot owocowy. 1*3*7 Deser: Arbuz.
Podwieczorek(140-210 kcal): Galaretka z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi.1*7*8.
Czwartek 07.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Zalewajka z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9*12.
Kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej, buraczki czerwone z jabłkiem,
lemoniada cytrynowa.1*7. Deser: Śliwka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy, pałka kukurydziana.1*7.
Piątek 08.09.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka wielowarzywna, sok jabłkowy. 1*4.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, sok owocowy.1.