Jadłospis 10-14.07
Data publikacji:Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 10.07.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy,
herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 11.07.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 12.07.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z fileta z makreli w pomidorach,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 13.07.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na ciepło, ketchup, ogórek zielony
ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 14.07.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z brzoskwinią,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 10.07.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa wielowarzywna, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Ryż zapiekany z jabłkami, masłem i cynamonem, kompot owocowy. 1*7.
Deser: Soczek owocowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, herbatnik Bebe.1.
Wtorek 11.07.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa kalafiorowa z makronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, sałata zielona ze szczypiorkiem i śmietaną,
lemoniada z cytryną, miodem i miętą.1*3*7. Deser: Winogrona.
Podwieczorek(140-210 kcal): Chipsy jabłkowo - bananowe.
Środa 12.07.2023r.
( 420-490 kcal)
Żurek z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9*12.
Kasza kuskus, potrawka z indyka z papryką, cukinią i marchewką, kompot z czarnej
porzeczki. 1*7. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka owsiane z żurawina.1.
Czwartek 13.07.2023r.
( 420-490 kcal)
Rosół z makaronem i natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, sznycel z kurczaka w cieście naleśnikowym, mizeria
z dodatkiem ziaren słonecznika, kompot owocowy.1*3*7. Deser: Nektarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Banan z bitą śmietaną i czekoladą mleczną.1*7.
Piątek 14.07.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.1*4*3.
Deser: Arbuz.
Podwieczorek (140-210 kcal): Biszkopty, mleko smakowe.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.