• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Zajęcia rozwijające

 

Ś n i a d a n i a

 

Poniedziałek 10.07.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy,

herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 11.07.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, sałata zielona, pomidor,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15

 

 

Środa 12.07.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z fileta z makreli w pomidorach,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*4*7*15.

 

 

Czwartek 13.07.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na ciepło, ketchup, ogórek zielony

ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 14.07.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z brzoskwinią,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*7*15.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

O b i a d y 

 

 

Poniedziałek 10.07.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa wielowarzywna, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.

Ryż zapiekany z jabłkami, masłem i cynamonem, kompot owocowy. 1*7.

Deser: Soczek owocowy.

Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, herbatnik Bebe.1.

 

 

Wtorek 11.07.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa kalafiorowa z makronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7.

Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, sałata zielona ze szczypiorkiem i śmietaną,

lemoniada z cytryną, miodem i miętą.1*3*7. Deser: Winogrona.

Podwieczorek(140-210 kcal): Chipsy jabłkowo - bananowe.

 

 

Środa 12.07.2023r.

( 420-490 kcal)

Żurek z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9*12.

Kasza kuskus, potrawka z indyka z papryką, cukinią i marchewką, kompot z czarnej

porzeczki. 1*7. Deser: Jabłko.

Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka owsiane z żurawina.1.

 

 

Czwartek 13.07.2023r.

( 420-490 kcal)

Rosół z makaronem i natką pietruszki.1*9.

Ziemniaki z koperkiem, sznycel z kurczaka w cieście naleśnikowym, mizeria

z dodatkiem ziaren słonecznika, kompot owocowy.1*3*7. Deser: Nektarynka.

Podwieczorek(140-210 kcal): Banan z bitą śmietaną i czekoladą mleczną.1*7.

 

 

Piątek 14.07.2023r. 

( 420-490 kcal)

Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.1*4*3.

Deser: Arbuz.

Podwieczorek (140-210 kcal): Biszkopty, mleko smakowe.1*7.

 

 

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry