• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa

 

 


Ś n i a d a n i a
 

 

Poniedziałek 03.07.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem i białym serem,

herbata z cytryną i miodem, płatki ryżowe z mlekiem i żurawiną.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 04.07.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony ze szczypiorkiem,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15

 

 

Środa 05.07.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Czwartek 06.07.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, pomidor ze szczypiorkiem,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 07.07.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*3*7*15.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

 

O b i a d y 

 

 

Poniedziałek 03.07.2023r.

( 420-490 kcal)

Barszcz ukraiński z fasolą, na wywarze mięsno jarzynowym.9.

Krokiety z mięsem, ogórek małosolny, lemoniada z cytryną, miętą i miodem. 1*3*7.

Deser: Mus owocowo - warzywny.

Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.

 

 

Wtorek 04.07.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa koperkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.

Kasza kuskus, mięso gotowane z warzywami, sałata lodowa ze śmietaną i prażonymi

ziarnami słonecznika, kompot owocowy.1*7. Deser: Banan.

Podwieczorek(140-210 kcal): Chałka drożdżowa z masłem, mleko.1*3*7.

 

 

Środa 05.07.2023r.

( 420-490 kcal)

Zacierka na rosole z natką pietruszki.1*9.

Ziemniaki puree, pulpet w sosie śmietanowym, kalafior z masłem i tartą bułką,

kompot truskawkowy. 1*3*7. Deser: Faruki serowe, czekolada mleczna.1*7.

Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy.7.

 

 

Czwartek 06.07.2023r.

( 420-490 kcal)

Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, buraczki czerwone zasmażane z masłem,

woda mineralna.1*3*7. Deser: Arbuz.

Podwieczorek(140-210 kcal): Wafle andruty z powidłami śliwkowymi.1.

 

 

Piątek 07.07.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.

Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby miruny, surówka z marchewki i chrzanu,

kompot wieloowocowy.1*3*4*7. Deser: Jabłko.

Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa, soczek owocowy.1.

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry