Jadłospis 03-07.07
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 03.07.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem i białym serem,
herbata z cytryną i miodem, płatki ryżowe z mlekiem i żurawiną.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 04.07.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 05.07.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*7*15.
Czwartek 06.07.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, pomidor ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 07.07.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 03.07.2023r.
( 420-490 kcal)
Barszcz ukraiński z fasolą, na wywarze mięsno jarzynowym.9.
Krokiety z mięsem, ogórek małosolny, lemoniada z cytryną, miętą i miodem. 1*3*7.
Deser: Mus owocowo - warzywny.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.
Wtorek 04.07.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa koperkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Kasza kuskus, mięso gotowane z warzywami, sałata lodowa ze śmietaną i prażonymi
ziarnami słonecznika, kompot owocowy.1*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Chałka drożdżowa z masłem, mleko.1*3*7.
Środa 05.07.2023r.
( 420-490 kcal)
Zacierka na rosole z natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki puree, pulpet w sosie śmietanowym, kalafior z masłem i tartą bułką,
kompot truskawkowy. 1*3*7. Deser: Faruki serowe, czekolada mleczna.1*7.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy.7.
Czwartek 06.07.2023r.
( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, buraczki czerwone zasmażane z masłem,
woda mineralna.1*3*7. Deser: Arbuz.
Podwieczorek(140-210 kcal): Wafle andruty z powidłami śliwkowymi.1.
Piątek 07.07.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby miruny, surówka z marchewki i chrzanu,
kompot wieloowocowy.1*3*4*7. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa, soczek owocowy.1.
Wykonano zgodnie z recepturą.