• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa

 

 

Poniedziałek  26.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy,

herbata z cytryną  i miodem, kasza manna na mleku z dodatkiem żurawiny.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 27.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, sałata zielona, pomidor,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 28.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Czwartek 29.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na ciepło, ketchup, ogórek zielony,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 30.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach z dodatkiem jarzyn,

herbata  z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*4*7*15.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

Poniedziałek 26.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa fasolowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.

Racuchy drożdżowe z jabłkami i polewą jogurtową, lemoniada z cytryną, miętą

i miodem. 1*3*7. Deser: Chipsy owocowe.

Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka wieloziarnista z masłem i kremem orzechowym.1*7*8.

 

 

Wtorek 27.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa kalafiorowa z makronem literki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno-jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, sznycel drobiowo – wieprzowy, mizeria z jogurtem naturalnym

i ziarnami słonecznika, kompot owocowy.1*3*7. Deser: Truskawki.

Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, pałka kukurydziana.1.

 

 

Środa 28.06.2023r.

(420-490 kcal)

Żurek z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9*12.

Spaghetti mięsno – jarzynowe z żółtym serem, pomidor koktajlowy, kompot

truskawkowy. 1*7. Deser: Arbuz.

Podwieczorek(140-210 kcal): Deser Bakuś czekoladowy.7.

 

 

Czwartek 29.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.

Ryż ze szpinakiem, potrawka z fileta kurczaka i cukinii, kompot owocowy.1*7.

Deser: Banan.

Podwieczorek(140-210 kcal): Wafle andruty z powidłami śliwkowymi.1.

 

 

Piątek 30.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Krupnik z kaszy jęczmiennej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.

Ziemniaki puree, kotlet z jajka z dodatkiem szczypiorku, sałatka wielowarzywna,

kompot owocowy.1*3*7. Deser: Nektarynka.

Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczny baton Knoppers.1*7.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry