Jadłospis 19-23.06
Data publikacji:
Ś n i a d a n i e
Poniedziałek 19.06.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, rzodkiewka ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, płatki ryżowe na mleku z dodatkiem rodzynek.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 20.06.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z tuńczyka i warzyw,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*4*7*15
Środa 21.06.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet mięsny z żurawiną, ogórek zielony,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*7*15.
Czwartek 22.06.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, pomidor koktajlowy,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 23.06.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku, herbata
z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 19.06.2023r.
( 420-490 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym. 7*9*12.
Pierogi z mięsem, okraszone cebulką, pomidor koktajlowy, kompot owocowy. 1*3*7.
Deser: Soczek jabłkowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.
Wtorek 20.06.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z makronem muszelki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki duszone z mięsem, wędzonką i jarzynami, ogórek konserwowy, lemoniada
z cytryną, miętą i miodem.8*. Deser: Truskawki.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy, pałka kukurydziana.1*7.
Środa 21.06.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki puree, frykadelki z serem mozzarella, glazurowana mini marchewka
z zielonym groszkiem, kompot truskawkowy. 1*3*7. Deser: Arbuz.
Podwieczorek(140-210 kcal): Zapiekanka z szynką i żółtym serem.1*7*12.
Czwartek 22.06.2023r.
( 420-490 kcal)
Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki, pieczona pałka kurczaka, młoda kapusta z koperkiem, kompot owocowy.1*7.
Deser: Banan.
Podwieczorek (140-210 kcal): Biszkopty, mleko waniliowe.1*3*7.
Piątek 23.06.2023r.
( 420-490 kcal)
Krupnik po litewsku, na wywarze mięsno- jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, zasmażane czerwone buraczki, kompot wieloowocowy.1*3*4*7.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Herbatnik Bebe, woda mineralna.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.