• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Zajęcia rozwijające

 

Ś n i a d a n i e

 

 

Poniedziałek  19.06.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, rzodkiewka ze szczypiorkiem,

herbata z cytryną  i miodem, płatki ryżowe na mleku z dodatkiem rodzynek.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 20.06.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z tuńczyka i warzyw,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*4*7*15

 

 

Środa 21.06.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet mięsny z żurawiną, ogórek zielony,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*3*7*15.

 

 

Czwartek 22.06.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, pomidor koktajlowy,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 23.06.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku, herbata

z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*3*7*15.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

      O b i a d y 

 

Poniedziałek 19.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym. 7*9*12.

Pierogi z mięsem, okraszone cebulką, pomidor koktajlowy, kompot owocowy. 1*3*7.

Deser: Soczek jabłkowy.

Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.

 

 

Wtorek 20.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa pomidorowa z makronem muszelki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki duszone z mięsem, wędzonką i jarzynami, ogórek konserwowy, lemoniada

z cytryną, miętą i miodem.8*. Deser: Truskawki.

Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy, pałka kukurydziana.1*7.

 

 

Środa 21.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki puree, frykadelki z serem mozzarella, glazurowana mini marchewka

z zielonym groszkiem, kompot truskawkowy. 1*3*7. Deser: Arbuz.

Podwieczorek(140-210 kcal): Zapiekanka z szynką i żółtym serem.1*7*12.

 

 

Czwartek 22.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki.1*9.

Ziemniaki, pieczona pałka kurczaka, młoda kapusta z koperkiem, kompot owocowy.1*7.

Deser: Banan.

Podwieczorek (140-210 kcal): Biszkopty, mleko waniliowe.1*3*7.

 

 

Piątek 23.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Krupnik po litewsku, na wywarze mięsno- jarzynowym.1*9.

Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, zasmażane czerwone buraczki, kompot wieloowocowy.1*3*4*7.

Deser: Jabłko.

Podwieczorek(140-210 kcal): Herbatnik Bebe, woda mineralna.1*7.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

Przewiń do góry