• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa

 


Ś n i a d a n i a

 

Poniedziałek 12.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, dżem wiśniowy, herbata z cytryną i miodem,

płatki owsiane na mleku z dodatkiem żurawiny.

Alergeny: 1*3*7*15.

 

 

Wtorek 13.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, szynka orzechówka, sałata zielona, pomidor,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15

 

 

Środa 14.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w oleju z jajkiem na twardo

i szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*3*4*7*15.

 

 

Czwartek 15.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, ogórek zielony,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 16.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*7*15.

 

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

 


O b i a d y 

 

Poniedziałek 12.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa wielowarzywna z fasolką i ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym. 7*9.

Makaron z masłem, białym serem i polewą truskawkową, lemoniada z miętą, cytryną i miodem. 1*7*15.

Deser: Jabłko.

Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, pałka kukurydziana. 1.

 

 

Wtorek 13.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, kotlet z fileta kurczaka w cieście naleśnikowym, sałata zielona

ze śmietaną, kompot wieloowocowy.1*3*7. Deser: Banan.

Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa.1.

 

 

Środa 14.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.

Kasza jęczmienna, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, ogórek małosolny,

kompot truskawkowy. 1*7. Deser: Marchewka, czekolada naturalna.

Podwieczorek(140-210 kcal): Wafle andruty z powidłami śliwkowymi.1.

 

 

Czwartek 15.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Zacierka na rosole z natką pietruszki.1*9.

Ziemniaki puree, pulpet w sosie koperkowym, gotowana fasolka szparagowa z masłem

i tartą bułką, woda mineralna.1*3*7. Deser: Arbuz.

Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka maślana, mleko czekoladowe.1*3*7.

 

 

Piątek 16.06.2023r.

( 420-490 kcal)

Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, ryba miruna w panierce, surówka z kiszonej kapusty

i marchewki, kompot owocowy.1*3*4*7. Deser: Kalarepka, faruki serowe.7.

Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka wieloziarniste, woda mineralna.1*8.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry