• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Zajęcia rozwijające

 

 

Ś n i a d a n i a

 

 

Poniedziałek 12.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Chleb(1) mieszany z masłem(7), pasztet drobiowy(12), ogórek konserwowy(10),

herbata z cytryną i miodem(15), kakao(7).

 

Wtorek 13.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Chleb(1) mieszany z masłem(7), parówka z szynki(12), ogórek zielony ze szczypiorkiem,

herbata z cytryną i miodem(15), kawa Inka(7).

 

Środa 14.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Chleb(1) mieszany z masłem(7), szynka dębicka(12), ser żółty(7), sałata zielona, pomidor,

herbata z cytryną i miodem(15), kakao(7).

 

Czwartek 15.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Chleb(1) mieszany z masłem(7), pasta z kiełbasy swojskiej pieczonej(12), rzodkiewka,

herbata z cytryną i miodem(15), kawa Inka(7).

 

Piątek 16.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Chleb(1) mieszany z masłem(7), serek z ziołami(7), papryka kolorowa,

herbata z cytryną i miodem(15), płatki kukurydziane(1) z mlekiem(7).

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

O b i a d y 

 

 

Poniedziałek 12.06.2023r.

( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)

Barszcz ukraiński z ziemniakami i wędzonką(12), na wywarze mięsno jarzynowym(9).

Ryż(1) zapiekany z masłem(7) i jabłkami, bułeczka maślana(1*3*7), woda mineralna.

Podwieczorek( 140-210 kcal): pierogi ruskie(1*3*7) z cebulką, herbata(15).

 

 

Wtorek 13.06.2023r.

( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)

Zupa grysikowa(1) z warzywami, na wywarze mięsno jarzynowym(9).

Ziemniaki z koperkiem, klops gotowany(1*3), duszona młoda kapusta(7), sok jabłkowy.

Podwieczorek( 140-210 kcal): kisiel malinowy(1), paluszki(1).

 

 

Środa 14.06.2023r.

( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)

Krupnik z kaszy jęczmiennej(1) z ziemniakami, zabielany śmietaną(7), na wywarze mięsno jarzynowym(9).

Krokiety z mięsem(1*3), ogórek na ostro z koperkiem, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek( 140-210 kcal): arbuz, biszkopty(1*3).

 

 

Czwartek 15.06.2023r.

( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)

Bulion z groszkiem ptysiowym(1) i natką pietruszki, na wywarze mięsno jarzynowym(9).

Kasza jęczmienna(1), pieczona pałka z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem naturalnym(7) i żurawiną, woda mineralna.

Podwieczorek( 140-210 kcal): babka cytrynowa(1*3*7), herbata owocowa(15).

 

 

Piątek 16.06.2023r.

( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)

Zupa pomidorowa z ryżem(1), zabielana śmietaną(7), na wywarze mięsno jarzynowym(9).

Ziemniaki z koperkiem, pieczony filet z ryby(1*3*4), surówka z czerwonej kapusty, cebulki i jabłka, woda z cytryną i miętą.

Podwieczorek( 140-210 kcal): truskawki, batonik musli(1*8).

 

Wykonano zgodnie z recepturą

 

Przewiń do góry