Jadłospis 05.06-09.06
Data publikacji:Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 05.06.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb(1) mieszany z masłem(7), ser biały(7) na słodko z ananasem,
herbata z cytryną i miodem(15), płatki czekoladowe z mlekiem(1*7).
Wtorek 06.06.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb(1) mieszany z masłem(7), szynka konserwowa(12), ser żółty(7), sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem(15), kawa Inka(7).
Środa 07.06.2023r.
( 280-350 kcal)
Chleb(1) mieszany z masłem(7), frankfurterka(12) na ciepło, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem(15), kakao(7).
Czwartek 08.06.2023r.
-----------------------------------------------------.
Piątek 09.06.2023r.
----------------------------------------------------.
O b i a d y
Poniedziałek 05.06.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Krupnik z kaszy jęczmiennej(1) z warzywami, na wywarze mięsno jarzynowym(9).
Ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone(3) ze szczypiorkiem, kolorowa fasolka szparagowa z masłem(7) i tartą bułką(1), kompot owocowy.
Podwieczorek( 140-210 kcal): rogal drożdżowy z konfiturą(1*3), herbata owocowa(15).
Wtorek 06.06.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną(7), na wywarze mięsno jarzynowym(9).
Makaron kolanka(1), gulasz z fileta kurczaka w sosie pomidorowy z dodatkiem mozzarelli i suszonych pomidorów(1*7), lemoniada pomarańczowa.
Podwieczorek( 140-210 kcal): jogurt truskawkowy(7), orzechy włoskie(8).
Środa 07.06.2023r.
( 420-490 kcal)/(820-1200 kcal)
Zalewajka z ziemniakami i wędzonką(12), na wywarze mięsno jarzynowym(9).
Pierogi z mięsem(1*3) okraszone cebulką, pomidor ze szczypiorkiem, woda z cytryną i miętą.
Podwieczorek( 140-210 kcal): banan, wafle cytrynowe(1*7).
Czwartek 08.06.2023r.
-------------------------------------------------.
Piątek 09.06.2023r.
-------------------------------------------------.