Jadłospis 29.05-02.06
Data publikacji:Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 29.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy,
herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 30.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 31.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta twarogowo – rybna ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 01.06.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, ogórek zielony,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 02.06.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 29.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Krem z groszku zielonego z grzankami, na wywarze mięsno jarzynowym. 1*9.
Kluski leniwe z masłem i cynamonem, tarta marchewka, lemoniada z cytryną, miętą i miodem. 1*3*7*15.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Herbatniki Bebe. 1.
Wtorek 30.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Spaghetti z mięsem, warzywami i serem żółtym, kompot wieloowocowy.1*7.
Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.
Środa 31.05.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa koperkowa z ryżem, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki, gotowany filet z kurczaka w lekkim sosie chrzanowym, buraczki czerwone
z jabłkiem, kompot rabarbarowy. 1*7. Deser: Marchewka, paluch kukurydziany.1.
Podwieczorek(140-210 kcal): Wafle andruty z powidłami śliwkowymi.1.
Czwartek 01.06.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa kalafiorowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, mizeria ze śmietaną, kompot owocowy. 1*3*7.
Deser: Arbuz.
Podwieczorek(140-210 kcal): Babka cytrynowa.1*3*7.
Piątek 02.06.2023r.
( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jęczmiennej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki puree, panierowana ryba limanda, sałatka obiadowa, kompot ruskawkowy.1*3*4*7.
Deser: Soczek jabłkowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczna kanapka Knoppers.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.