• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Zajęcia rozwijające

 

Ś n i a d a n i a

 

 

Poniedziałek  29.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy,

herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 30.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, sałata zielona, pomidor,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 31.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta twarogowo – rybna ze szczypiorkiem,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*4*7*15.

 

 

Czwartek 01.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, ogórek zielony,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 02.06.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*7*15.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

         O b i a d y 

 

Poniedziałek  29.05.2023r.

( 420-490 kcal)

   Krem z groszku zielonego z grzankami, na wywarze mięsno jarzynowym. 1*9.

   Kluski leniwe z masłem i cynamonem, tarta marchewka, lemoniada z cytryną, miętą i miodem. 1*3*7*15. 

Deser: Jabłko.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Herbatniki Bebe. 1.

 

 

  Wtorek 30.05.2023r.

( 420-490 kcal)

   Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.

   Spaghetti z mięsem, warzywami i serem żółtym, kompot wieloowocowy.1*7.  

   Deser: Banan.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.

 

 

  Środa 31.05.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa koperkowa z ryżem, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.

   Ziemniaki, gotowany filet z kurczaka w lekkim sosie chrzanowym, buraczki czerwone

   z jabłkiem, kompot rabarbarowy. 1*7. Deser: Marchewka, paluch kukurydziany.1.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Wafle andruty z powidłami śliwkowymi.1.

 

 

  Czwartek 01.06.2023r.

( 420-490 kcal)

   Zupa kalafiorowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7.

   Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, mizeria ze śmietaną, kompot owocowy. 1*3*7.

   Deser: Arbuz.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Babka cytrynowa.1*3*7.

 

 

   Piątek 02.06.2023r.

( 420-490 kcal)

    Krupnik z kaszy jęczmiennej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.1*7*9.

    Ziemniaki puree, panierowana ryba limanda, sałatka obiadowa, kompot ruskawkowy.1*3*4*7.   

Deser: Soczek jabłkowy.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczna kanapka Knoppers.1*7.

 

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry