• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa

 

Ś n i a d a n i a

 

Poniedziałek  22.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, pomidor,

herbata z cytryną i miodem, kasza manna na mleku z żurawiną.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 23.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, sałata zielona, rzodkiewka,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 24.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach i warzyw,         

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*4*7*15.

 

 

Czwartek 25.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet mięsny z żurawiną, czerwona papryka,   

 herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 26.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*3*7*15.

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

          O b i a d y 

 

 

Poniedziałek  22.05.2023r.

( 420-490 kcal)

   Barszcz ukraiński z ziemniakami, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.

   Pierogi z serem, okraszone masłem, brzoskwinia, lemoniada z cytryną, miodem 

   i miętą. 1*3*7*15.  Deser: Soczek owocowy.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, pałka kukurydziana. 1.

 

 

  Wtorek 23.05.2023r.

( 420-490 kcal)

   Zupa pomidorowa z makaronem muszelki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno  jarzynowym.1*7*9.

   Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, surówka wiosenna,

   kompot wieloowocowy.1*3*7.  Deser: Jabłko.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa.1.

 

 

  Środa 24.05.2023r.

( 420-490 kcal)

   Zupa brokułowa z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.9.

   Łazanki z mięsem i kapustą, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem, kompot z czarnej

   porzeczki. 1*7. Deser: Banan.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Wiśniowy baton musli. 1.

 

 

  Czwartek 25.05.2023r.

( 420-490 kcal)

   Zacierka na rosole z natką pietruszki.1*3.

   Ziemniaki puree, frykadelki w sosie koperkowym, glazurowana mini marchewka,

   kompot owocowy.  Deser: kalarepka, faruki serowe.7.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Bułka maślana.1*3*7.

 

 

   Piątek 26.05.2023r.

( 420-490 kcal)

    Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.1*7*9.

    Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby, surówka z kiszonych ogórków i marchewki,

    kompot truskawkowy.1*3*4*7.   Deser: Jogurt owocowy.7.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka owsiane z żurawiną.1.

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry