Jadłospis 22-26.05
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 22.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kasza manna na mleku z żurawiną.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 23.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, sałata zielona, rzodkiewka,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 24.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach i warzyw,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 25.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet mięsny z żurawiną, czerwona papryka,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 26.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 22.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Barszcz ukraiński z ziemniakami, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.
Pierogi z serem, okraszone masłem, brzoskwinia, lemoniada z cytryną, miodem
i miętą. 1*3*7*15. Deser: Soczek owocowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, pałka kukurydziana. 1.
Wtorek 23.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem muszelki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, surówka wiosenna,
kompot wieloowocowy.1*3*7. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa.1.
Środa 24.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa brokułowa z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.9.
Łazanki z mięsem i kapustą, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem, kompot z czarnej
porzeczki. 1*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Wiśniowy baton musli. 1.
Czwartek 25.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Zacierka na rosole z natką pietruszki.1*3.
Ziemniaki puree, frykadelki w sosie koperkowym, glazurowana mini marchewka,
kompot owocowy. Deser: kalarepka, faruki serowe.7.
Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka maślana.1*3*7.
Piątek 26.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby, surówka z kiszonych ogórków i marchewki,
kompot truskawkowy.1*3*4*7. Deser: Jogurt owocowy.7.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka owsiane z żurawiną.1.
Wykonano zgodnie z recepturą.