Jadłospis 08-12.05
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 08.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy,
herbata z cytryną i miodem, owsianka na mleku z dodatkiem żurawiny.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 09.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 10.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w oleju i jajek na twardo, ogórek zielony ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*4*7*15.
Czwartek 11.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, papryka świeża,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 12.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z ananasem,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 08.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym. 7*9.
Makaron pene z masłem, białym serem i polewą truskawkową, lemoniada z cytryną,
miodem i miętą. 1*7*15. Deser: Puree owocowe.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym. 1*7.
Wtorek 09.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa kalafiorowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Ziemniaki, pulpet gotowany w sosie koperkowym, bukiet warzyw polany masłem,
kompot owocowy.1*3*7. Deser: Kalarepka, czekolada naturalna.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt, pałka kukurydziana.1*7.
Środa 10.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Zalewajka z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym. 9*12.
Ryż ze szpinakiem, potrawka z kurczaka i cukinii, pomidor koktajlowy, kompot
z czarnej porzeczki. 1*7. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Keks, mleko smakowe. 1*3*7.
Czwartek 11.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, mizeria ze śmietaną i ziarnami słonecznika,
kompot owocowy.1*3*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Wiśniowy baton musli.1.
Piątek 12.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki puree, ryba limanda w panierce, surówka obiadowa z marchewką i jabłkiem,
kompot truskawkowy.1*3*4*7. Deser: Arbuz.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka owsiane z żurawiną.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.