• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa

 

Ś n i a d a n i a

 

Poniedziałek  08.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy,

herbata z cytryną i miodem, owsianka na mleku z dodatkiem żurawiny.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 09.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, sałata zielona, pomidor,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 10.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w oleju i jajek na twardo, ogórek zielony ze szczypiorkiem,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*3*4*7*15.

 

 

Czwartek 11.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, papryka świeża,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 12.05.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z ananasem,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*3*7*15.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

      O b i a d y

 

 

Poniedziałek  08.05.2023r.

( 420-490 kcal)

   Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym. 7*9.

   Makaron pene z masłem, białym serem i polewą truskawkową, lemoniada z cytryną,

   miodem i miętą. 1*7*15.  Deser: Puree owocowe.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym. 1*7.

 

 

  Wtorek 09.05.2023r.

( 420-490 kcal)

   Zupa kalafiorowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.

   Ziemniaki, pulpet gotowany w sosie koperkowym, bukiet warzyw polany masłem,

   kompot owocowy.1*3*7.  Deser: Kalarepka, czekolada naturalna.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt, pałka kukurydziana.1*7.

 

 

  Środa 10.05.2023r.

( 420-490 kcal)

   Zalewajka z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym. 9*12.

   Ryż ze szpinakiem, potrawka z kurczaka i cukinii, pomidor koktajlowy, kompot

   z czarnej porzeczki. 1*7. Deser: Jabłko.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Keks, mleko smakowe. 1*3*7.

 

 

  Czwartek 11.05.2023r.

( 420-490 kcal)

   Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

   Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, mizeria ze śmietaną i ziarnami słonecznika,

   kompot owocowy.1*3*7.   Deser: Banan.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Wiśniowy baton musli.1.

 

 

   Piątek 12.05.2023r.

( 420-490 kcal)

    Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.1*7*9.

    Ziemniaki puree, ryba limanda w panierce, surówka obiadowa z marchewką i jabłkiem,

    kompot truskawkowy.1*3*4*7.   Deser: Arbuz.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka owsiane z żurawiną.1*7.

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry