Jadłospis 01-05.05
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 01.05.2023r.
-------------------------------------.
Alergeny: ------------.
Wtorek 02.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, rzodkiewka,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 03.05.2023r.
-------------------------------------.
Alergeny: ------------.
Czwartek 04.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 05.05.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 01.05.2023r.
----------------------------------.
Podwieczorek: -------------.
Wtorek 02.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa z zielonego groszku z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Naleśniki z dżemem truskawkowym, kompot owocowy.1*3*7. Deser: Mus warzywny.
Podwieczorek(140-210 kcal): Herbatnik Bebe.1.
Środa 03.05.2023r.
------------------------------------.
Podwieczorek: --------------.
Czwartek 04.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Spaghetti z mięsem i warzywami, ogórek zielony ze szczypiorkiem, kompot
z czarnej porzeczki.1*7. Deser: Soczek pomarańczowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, mleko smakowe.1*7.
Piątek 05.05.2023r.
( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jęczmiennej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny, fasolka szparagowa z masłem i tartą bułką,
kompot wieloowocowy.1*3*4. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczny baton Knoppers.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.