Jadłospis 24-28.04
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 24.04.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z ananasem,
herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 25.04.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet mięsny z żurawiną, ogórek konserwowy,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 26.04.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach z dodatkiem warzyw,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 27.04.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na ciepło, ketchup, ogórek zielony,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 28.04.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 24.04.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Racuchy z jabłkami i polewą jogurtową, lemoniada z miętą, cytryną i miodem.1*3*7*15.
Deser: Soczek jabłkowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, pałka kukurydziana.1.
Wtorek 25.04.2023r.
( 420-490 kcal)
Zacierka na rosole z natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, pulpet gotowany w sosie chrzanowym, surówka z tartej
marchewki i brzoskwini, kompot owocowy.1*3*7. Deser: Mandarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka maślana, mleko smakowe.1*3*7.
Środa 26.04.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa z kalarepki z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.7*9
Kasza bulgur, gulasz z polędwiczek wieprzowych, surówka z kapusty pekińskiej
z serem mozzarella, kompot z czarnej porzeczki.1*7. Deser: Jogurt owocowy.7.
Podwieczorek(140-210 kcal): Pieczone jabłko z konfiturą i cynamonem, wafel ryżowy.1.
Czwartek 27.04.2023r.
( 420-490 kcal)
Barszcz czerwony z fasolką, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Krokiety z mięsem, pomidory koktajlowe ze szczypiorkiem, kompot wieloowocowy.1*3*7.
Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Wafle andruty z powidłami śliwkowymi.1.
Piątek 28.04.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki puree, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot
owocowy.1*3*4. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczny baton Knoppers.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.