• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa

 

Ś n i a d a n i a



Poniedziałek  24.04.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z ananasem,

herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.

Alergeny: 1*7*15.

 

Wtorek 25.04.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet mięsny z żurawiną, ogórek konserwowy,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 26.04.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach z dodatkiem warzyw,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*4*7*15.

 

 

Czwartek 27.04.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na ciepło, ketchup, ogórek zielony,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 28.04.2023r.

( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*3*7*15.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

          O b i a d y

 

 

Poniedziałek  24.04.2023r.

( 420-490 kcal)

   Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.

   Racuchy z jabłkami i polewą jogurtową, lemoniada z miętą, cytryną i miodem.1*3*7*15.                   

    Deser: Soczek jabłkowy.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, pałka kukurydziana.1.

 

 

  Wtorek 25.04.2023r.

( 420-490 kcal)

   Zacierka na rosole z natką pietruszki.1*9.

   Ziemniaki z koperkiem, pulpet gotowany w sosie chrzanowym, surówka z tartej

   marchewki i brzoskwini, kompot owocowy.1*3*7. Deser: Mandarynka.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka maślana, mleko smakowe.1*3*7.

 

 

  Środa 26.04.2023r.

( 420-490 kcal)

   Zupa z kalarepki z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.7*9

   Kasza bulgur, gulasz z polędwiczek wieprzowych, surówka z kapusty pekińskiej

   z serem mozzarella, kompot z czarnej porzeczki.1*7.  Deser: Jogurt owocowy.7.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Pieczone jabłko z konfiturą i cynamonem, wafel ryżowy.1.

 

 

  Czwartek 27.04.2023r.

( 420-490 kcal)

   Barszcz czerwony z fasolką, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.

   Krokiety z mięsem, pomidory koktajlowe ze szczypiorkiem, kompot wieloowocowy.1*3*7.

     Deser: Banan.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Wafle andruty z powidłami śliwkowymi.1.

 

 

   Piątek 28.04.2023r.

( 420-490 kcal)

    Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.1*7*9.

    Ziemniaki puree, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot

    owocowy.1*3*4. Deser: Jabłko.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczny baton Knoppers.1*7.

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry