• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa

 

Ś n i a d a n i a

 

Poniedziałek 17.04.2023r.
( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z sera białego na ostro z rzodkiewką

i szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, płatki ryżowe na mleku z żurawiną.

Alergeny: 1*7*15.

 

Wtorek 18.04.2023r.
( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, sałata zielona, pomidor, herbata

z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15

 

 

Środa 19.04.2023r.
( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z tuńczyka z jajkiem i jarzynami, herbata

z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*3*4*7*15.

 

 

Czwartek 20.04.2023r.
( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ogórek zielony ze szczypiorkiem, herbata

z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 21.04.2023r.
( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*7*15.

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

O b i a d y

 

Poniedziałek 17.04.2023r.

( 420-490 kcal)

Barszcz ukraiński z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.

Knedle ze śliwkami, polane masłem, surówka z tartej marchewki, lemoniada z miętą,

cytryną i miodem.1*3*7*15. Deser: Mus owocowy.

Podwieczorek (140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.

 

Wtorek 18.04.2023r.

( 420-490 kcal)

Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, mizeria z ziarnami słonecznika, kompot wiśniowy.1*3*7.

Deser: Jogurt truskawkowy.7.

Podwieczorek(140-210 kcal): Galaretka z bitą śmietaną i rodzynkami.1*7.

 

Środa 19.04.2023r.
( 420-490 kcal)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.7*9

Łazanki z mięsem, kapustą i wędzonką, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem, kompot

owocowy.1*7. Deser: Kalarepka, wafle zbożowo - ryżowe.

Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa.1.

 

Czwartek 20.04.2023r.

( 420-490 kcal)

Krupnik z kaszy, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, duszona marchewka

z groszkiem, kompot z czarnej porzeczki.1*3*7. Deser: Banan.

Podwieczorek(140-210 kcal): Chałka, mleko smakowe.1*7.

 

Piątek 21.04.2023r.
( 420-490 kcal)

Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny, surówka obiadowa, kompot owocowy.1*3*4.

Deser: Jabłko.

Podwieczorek(140-210 kcal): Wiśniowy batonik musli z polewą jogurtową.1*7.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry