Jadłospis 17-21.04
Data publikacji:
Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 17.04.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z sera białego na ostro z rzodkiewką
i szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, płatki ryżowe na mleku z żurawiną.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 18.04.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, sałata zielona, pomidor, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 19.04.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z tuńczyka z jajkiem i jarzynami, herbata
z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*4*7*15.
Czwartek 20.04.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ogórek zielony ze szczypiorkiem, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 21.04.2023r.
( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 17.04.2023r.
( 420-490 kcal)
Barszcz ukraiński z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Knedle ze śliwkami, polane masłem, surówka z tartej marchewki, lemoniada z miętą,
cytryną i miodem.1*3*7*15. Deser: Mus owocowy.
Podwieczorek (140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.
Wtorek 18.04.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, mizeria z ziarnami słonecznika, kompot wiśniowy.1*3*7.
Deser: Jogurt truskawkowy.7.
Podwieczorek(140-210 kcal): Galaretka z bitą śmietaną i rodzynkami.1*7.
Środa 19.04.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.7*9
Łazanki z mięsem, kapustą i wędzonką, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem, kompot
owocowy.1*7. Deser: Kalarepka, wafle zbożowo - ryżowe.
Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa.1.
Czwartek 20.04.2023r.
( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, duszona marchewka
z groszkiem, kompot z czarnej porzeczki.1*3*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Chałka, mleko smakowe.1*7.
Piątek 21.04.2023r.
( 420-490 kcal)
Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny, surówka obiadowa, kompot owocowy.1*3*4.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Wiśniowy batonik musli z polewą jogurtową.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.