Jadłospis 10.04-14.04
Data publikacji:Ś n i a d a n i a
Poniedziałek 10.04.2023r.( 280-350 kcal)
--------------------------------------------.
Alergeny: --------.
Wtorek 11.04.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem wiśniowy, herbata z cytryną i miodem,
płatki czekoladowe z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15
Środa 12.04.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, sałata zielona, pomidor, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Czwartek 13.04.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z kiełbasy swojskiej pieczonej, ogórek zielony ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 14.04.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata z cytryną
i miodem, kakao.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
O b i a d y
Poniedziałek 10.04.2023r.( 420-490 kcal)
---------------------------------------------.
Podwieczorek(140-210 kcal): ---------------.
Wtorek 11.04.2023r.( 420-490 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Makaron z białym serem, masłem, cukrem i cynamonem, ananas, kompot owocowy.1*7.
Deser: Sok pomarańczowy.1.
Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, mleko smakowe.1*7.
Środa 12.04.2023r.( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsnojarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, pieczeń rzymska, sałata zielona ze śmietaną, kompot
z czarnej porzeczki.1*3*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Zapiekanka z wędliną, serem żółtym i ketchupem.1*7.
Czwartek 13.04.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa grysikowa na rosole.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, buraczki czerwone z jabłkiem,
lemoniada z cytryną i miętą.1*3*7. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, pałka kukurydziana.1.
Piątek 14.04.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa ryżowa, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, ryba miruna w panierce, surówka z kiszonej kapusty
i marchewki, kompot owocowy.1*3*4. Deser: Winogrona.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka owsiane z rodzynkami.1.
Wykonano zgodnie z recepturą.