• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa


Śniadanie




Poniedziałek  03.04.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, herbata

z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 04.04.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, sałata zielona, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem, płatki kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 05.04.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z fileta z makreli z jajkiem i warzywami, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*3*4*7*15.

 

 

Czwartek 06.04.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet mięsny pieczony, rzodkiewka, herbata

z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 07.04.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy, herbata z cytryną i miodem,

kawa zbożowa.

Alergeny:1*7*15.

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

 


Obiady

 

Poniedziałek  03.04.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa fasolowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.

   Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, mus truskawkowy, woda z cytryną, miętą

   i miodem.1*7*15.  Deser: Soczek multiwitamina.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Baton serowy.7.

 

 

  Wtorek 04.04.2023r.( 420-490 kcal)

   Zacierka na rosole z dodatkiem natki pietruszki.1*3*9.

   Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, mizeria z ziarnami słonecznika, kompot

   owocowy.1*3*7. Deser: Marchewka, placuszki waflowe.1.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy.7.

 

 

  Środa 05.04.2023r.( 420-490 kcal)

   Zalewajka z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsnojarzynowym.1*9*12.

   Spaghetti z mięsem, warzywami i serem żółtym, ogórek zielony ze szczypiorkiem,

   kompot z czarnej porzeczki.1*7.  Deser: Jabłko.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Andruty z powidłami śliwkowymi.1.

 

 

  Czwartek 06.04.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

   Puree ziemniaczane, jajko gotowane z sosem chrzanowym, surówka wielowarzywna,

   kompot owocowy.1*7.  Deser: Banan.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Ciastka wieloziarniste, woda mineralna.1*8.

 

 

   Piątek 07.04.2023r.( 420-490 kcal)

    Zupa pieczarkowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno-jarzynowym.1*7*9.

    Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, buraczki czerwone, kompot wiśniowy.1*3*4.

      Deser: Chrupsy jabłkowe.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczna kanapka Knoppers.1*7.

 

Wykonano zgodnie z recepturą.