Jadłospis 03-07.04
Data publikacji:
Śniadanie
Poniedziałek 03.04.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, herbata
z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 04.04.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, sałata zielona, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem, płatki kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 05.04.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z fileta z makreli z jajkiem i warzywami, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*4*7*15.
Czwartek 06.04.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet mięsny pieczony, rzodkiewka, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 07.04.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy, herbata z cytryną i miodem,
kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
Obiady
Poniedziałek 03.04.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa fasolowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, mus truskawkowy, woda z cytryną, miętą
i miodem.1*7*15. Deser: Soczek multiwitamina.
Podwieczorek(140-210 kcal): Baton serowy.7.
Wtorek 04.04.2023r.( 420-490 kcal)
Zacierka na rosole z dodatkiem natki pietruszki.1*3*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, mizeria z ziarnami słonecznika, kompot
owocowy.1*3*7. Deser: Marchewka, placuszki waflowe.1.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy.7.
Środa 05.04.2023r.( 420-490 kcal)
Zalewajka z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsnojarzynowym.1*9*12.
Spaghetti z mięsem, warzywami i serem żółtym, ogórek zielony ze szczypiorkiem,
kompot z czarnej porzeczki.1*7. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Andruty z powidłami śliwkowymi.1.
Czwartek 06.04.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Puree ziemniaczane, jajko gotowane z sosem chrzanowym, surówka wielowarzywna,
kompot owocowy.1*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka wieloziarniste, woda mineralna.1*8.
Piątek 07.04.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa pieczarkowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno-jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, buraczki czerwone, kompot wiśniowy.1*3*4.
Deser: Chrupsy jabłkowe.
Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczna kanapka Knoppers.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.