• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa

 

Śniadania

 

 

Poniedziałek  27.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, dżem wiśniowy, herbata z cytryną i miodem,

płatki owsiane na mleku z rodzynkami.

Alergeny: 1*7*15.

 

Wtorek 28.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, rolada królewska, sałata zielona, pomidor,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 29.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z tuńczyka w oleju z jarzynami,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*4*7*15.

 

 

Czwartek 30.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 31.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*7*15.

 

 Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

 

Obiady

 

 

Poniedziałek  27.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.

   Racuchy z jabłkami i polewą jogurtową, lemoniada z miętą, cytryną i miodem.1*3*7.

    Deser: Baton serowy(7).

  Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka ziarnista z pasztetem drobiowym i rzodkiewką.1*7.

 

 

  Wtorek 28.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

   Ziemniaki, pulpet gotowany w sosie koperkowym, mini marchewki duszone na maśle,

   kompot owocowy.1*3*7.

Deser: Banan.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, pałka kukurydziana.1.

 

 

  Środa 29.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Barszcz czerwony z ziemniakami i wędzonką, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.9*12.

   Kasza kuskus, potrawka z indyka z warzywami, ogórek zielony ze szczypiorkiem, kompot wiśniowy.1*7.  

Deser: Jabłko.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, mleko smakowe.1*7.

 

 

  Czwartek 30.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

   Ziemniaki z koperkiem, pieczona pałka z kurczaka, kalafior z masłem i bułką tartą,

   kompot z czarnej porzeczki.1*7.  

Deser: Marchewka, czekolada gorzka.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Słomka ptysiowa.1.

 

 

   Piątek 31.03.2023r.( 420-490 kcal)

    Zupa pomidorowa z makaronem literki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.1*7*9.

    Ziemniaki z koperkiem, ryba limanda, ogórek konserwowy z marchewką, kompot owocowy.1*3*4.

Deser: Jogurt owocowy.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Herbatnik, soczek.1*7.

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry