Jadłospis 27-31.03
Data publikacji:Śniadania
Poniedziałek 27.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem wiśniowy, herbata z cytryną i miodem,
płatki owsiane na mleku z rodzynkami.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 28.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, rolada królewska, sałata zielona, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 29.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z tuńczyka w oleju z jarzynami,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 30.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 31.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
Obiady
Poniedziałek 27.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Racuchy z jabłkami i polewą jogurtową, lemoniada z miętą, cytryną i miodem.1*3*7.
Deser: Baton serowy(7).
Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka ziarnista z pasztetem drobiowym i rzodkiewką.1*7.
Wtorek 28.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki, pulpet gotowany w sosie koperkowym, mini marchewki duszone na maśle,
kompot owocowy.1*3*7.
Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, pałka kukurydziana.1.
Środa 29.03.2023r.( 420-490 kcal)
Barszcz czerwony z ziemniakami i wędzonką, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.9*12.
Kasza kuskus, potrawka z indyka z warzywami, ogórek zielony ze szczypiorkiem, kompot wiśniowy.1*7.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, mleko smakowe.1*7.
Czwartek 30.03.2023r.( 420-490 kcal)
Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, pieczona pałka z kurczaka, kalafior z masłem i bułką tartą,
kompot z czarnej porzeczki.1*7.
Deser: Marchewka, czekolada gorzka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa.1.
Piątek 31.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem literki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, ryba limanda, ogórek konserwowy z marchewką, kompot owocowy.1*3*4.
Deser: Jogurt owocowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): Herbatnik, soczek.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.