Jadłospis 20-24.03
Data publikacji:ŚNIADANIA
Poniedziałek 20.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem,
kasza manna na mleku z dodatkiem żurawiny.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 21.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka orzechówka, sałata zielona, papryka czerwona,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 22.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w oleju z jajkiem i warzywami,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*4*7*15.
Czwartek 23.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem,
herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 24.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, pomidor, herbata z cytryną
i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
OBIADY
Poniedziałek 20.03.2023r.( 420-490 kcal)
Krem z dyni z grzankami, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Pierogi z mięsem, okraszone cebulką, pomidor ze szczypiorkiem, kompot
owocowy.1*3*7. Deser: Soczek multiwitamina.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń z sokiem malinowym.1*7.
Wtorek 21.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Puree ziemniaczane, mięso duszone w warzywach, surówka wiosenna, kompot z czarnej
porzeczki.1*7. Deser: Kalarepka, pałka kukurydziana.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciasto drożdżowe.1*3*7.
Środa 22.03.2023r.( 420-490 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsnojarzynowym.9*12.
Kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z kiszonych ogórków
i marchewki, kompot owocowy.1*7. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Andruty z powidłami śliwkowymi.1.
Czwartek 23.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem muszelki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno
jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, gotowany bukiet
warzyw, woda z cytryną, miodem i miętą.1*3*7*15. Deser: Gruszka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Galaretka z bitą śmietaną i rodzynkami.1*7.
Piątek 24.03.2023r.( 420-490 kcal)
Krupnik po litewsku, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z miruny, surówka z kiszonej kapusty
i marchewki, kompot wieloowocowy.1*4. Deser: Chipsy jabłkowo - bananowe.
Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, mleko czekoladowe.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.