• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Zajęcia rozwijające

ŚNIADANIA





Poniedziałek  20.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem,

kasza manna na mleku z dodatkiem żurawiny.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 21.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, szynka orzechówka, sałata zielona, papryka czerwona,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 22.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w oleju z jajkiem i warzywami,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*3*4*7*15.

 

 

Czwartek 23.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, ogórek zielony ze szczypiorkiem,

herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 24.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, pomidor, herbata z cytryną

i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*7*15.

 

 

 Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

OBIADY

 

 

Poniedziałek  20.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Krem z dyni z grzankami, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.

   Pierogi z mięsem, okraszone cebulką, pomidor ze szczypiorkiem, kompot

   owocowy.1*3*7. Deser: Soczek multiwitamina.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń z sokiem malinowym.1*7.

 

 

  Wtorek 21.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

   Puree ziemniaczane, mięso duszone w warzywach, surówka wiosenna, kompot z czarnej

   porzeczki.1*7. Deser: Kalarepka, pałka kukurydziana.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Ciasto drożdżowe.1*3*7.

 

 

  Środa 22.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsnojarzynowym.9*12.

   Kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z kiszonych ogórków

   i marchewki, kompot owocowy.1*7.  Deser: Jabłko.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Andruty z powidłami śliwkowymi.1.

 

 

  Czwartek 23.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa pomidorowa z makaronem muszelki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno

   jarzynowym.1*7*9.

   Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, gotowany bukiet

   warzyw, woda z cytryną, miodem i miętą.1*3*7*15.  Deser: Gruszka.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Galaretka z bitą śmietaną i rodzynkami.1*7.

 

 

   Piątek 24.03.2023r.( 420-490 kcal)

    Krupnik po litewsku, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

    Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z miruny, surówka z kiszonej kapusty

    i marchewki, kompot wieloowocowy.1*4. Deser: Chipsy jabłkowo - bananowe.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, mleko czekoladowe.1*7.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry