Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
  • TAB - Kolejny element
  • SHIFT + TAB - Poprzedni element
  • ESC - Anulowanie podpowiedzi

Jadłospis 13-17.03



ŚNIADANIA




Poniedziałek  13.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo ze szczypiorkiem, herbata z cytryną

i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.

Alergeny: 1*3*7*15.

 

Wtorek 14.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, schab na biało, sałata zielona, pomidor, herbata

z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 15.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach z dodatkiem warzyw, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*4*7*15.

 

 

Czwartek 16.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, papryka czerwona, herbata

z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 17.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z białego sera na słodko, brzoskwinia, herbata

z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*7*15.

 

 

 Wykonano zgodnie z recepturą.

 


OBIADY

 

 

Poniedziałek  13.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa fasolowa z ziemniakami wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.

   Pierogi leniwe z masłem, cukrem i cynamonem, ananas, lemoniada z cytryną, miętą

   i miodem.1*3*7*15. Deser: Chipsy jabłkowo – bananowe.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka ziarnista z masłem i serkiem kanapkowym, rzodkiewka.1*7.

 

 

  Wtorek 14.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa grysikowa z warzywami, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.

   Ziemniaki z koperkiem, gołąbki po hiszpańsku z sosem pomidorowym, ogórek zielony

   ze szczypiorkiem, kompot owocowy.1*3*7. Deser: Banan.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, herbatniki.1.

 

 

  Środa 15.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa z młodej kalarepki z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno

   jarzynowym.7*9.

   Ryż ze szpinakiem, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, buraczki czerwone,

   kompot z czarnej porzeczki.1*7.  Deser: Marchewka, placuszki waflowe.1.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt truskawkowy, pałki kukurydziane.1*7.

 

 

  Czwartek 16.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Zacierka na rosole z natką pietruszki, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

   Ziemniaki duszone  z mięsem, wędzonką i jarzynami, pomidor koktajlowy, kompot

   owocowy.12.  Deser: Winogrona.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Ciastka wieloziarniste, soczek pomarańczowy.1*8.

 

 

   Piątek 17.03.2023r.( 420-490 kcal)

    Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

    Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka wielowarzywna, kompot wiśniowy.1*4.

      Deser: Jabłko.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczna kanapka Knoppers.1*7.

 

 

Wykonano zgodnie z recepturą.