Jadłospis 13-17.03
ŚNIADANIA
Poniedziałek 13.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo ze szczypiorkiem, herbata z cytryną
i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*3*7*15.
Wtorek 14.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, schab na biało, sałata zielona, pomidor, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 15.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach z dodatkiem warzyw, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 16.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, papryka czerwona, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 17.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z białego sera na słodko, brzoskwinia, herbata
z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
OBIADY
Poniedziałek 13.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa fasolowa z ziemniakami wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Pierogi leniwe z masłem, cukrem i cynamonem, ananas, lemoniada z cytryną, miętą
i miodem.1*3*7*15. Deser: Chipsy jabłkowo – bananowe.
Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka ziarnista z masłem i serkiem kanapkowym, rzodkiewka.1*7.
Wtorek 14.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa grysikowa z warzywami, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, gołąbki po hiszpańsku z sosem pomidorowym, ogórek zielony
ze szczypiorkiem, kompot owocowy.1*3*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, herbatniki.1.
Środa 15.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa z młodej kalarepki z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno
jarzynowym.7*9.
Ryż ze szpinakiem, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, buraczki czerwone,
kompot z czarnej porzeczki.1*7. Deser: Marchewka, placuszki waflowe.1.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt truskawkowy, pałki kukurydziane.1*7.
Czwartek 16.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zacierka na rosole z natką pietruszki, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki duszone z mięsem, wędzonką i jarzynami, pomidor koktajlowy, kompot
owocowy.12. Deser: Winogrona.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka wieloziarniste, soczek pomarańczowy.1*8.
Piątek 17.03.2023r.( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka wielowarzywna, kompot wiśniowy.1*4.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczna kanapka Knoppers.1*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.