• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa


ŚNIADANIA

 

Poniedziałek  06.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy, herbata z cytryną i miodem,

owsianka na mleku z dodatkiem żurawiny.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 07.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata zielona, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 08.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet mięsny, ogórek kiszony, herbata z cytryną

i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*4*7*15.

 

 

Czwartek 09.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, wędzony filet z indyka, sałata zielona, kolorowa papryka, herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 10.03.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka i białego sera z dodatkiem jarzyn, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*4*7*15.

 

 

 Wykonano zgodnie z recepturą.

 



OBIADY

 

Poniedziałek  06.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Barszcz ukraiński z ziemniakami wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.

   Pierogi z serem okraszone masłem, brzoskwinia, lemoniada z cytryną, miętą

   i miodem.1*3*7*15. Deser: Marchewka, faruki serowe .7.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń z sokiem malinowym.1*7.

 

 

  Wtorek 07.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa pomidorowa z makaronem literki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.1*9.

   Ziemniaki, gotowany filet z kurczaka w sosie koperkowym, surówka z czerwonej

   kapusty i jabłka, kompot owocowy.1*7. Deser: Rzodkiewka, ciastka zbożowe.1.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Banan z bitą śmietaną i czekoladą naturalną.1*7.

 

 

  Środa 08.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.7*9.

   Spaghetti z mięsem i warzywami, pomidor koktajlowy, kompot wiśniowy.1*7.  

     Deser: Jabłko.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka maślana, mleko smakowe.1*7.

 

 

  Czwartek 09.03.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

   Ziemniaki z koperkiem, frykadelki z serem mozzarella, surówka z tartej marchewki

   i brzoskwini, kompot owocowy.1*7.  Deser: Banan.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Deser mleczny Bakuś.7.

 

 

   Piątek 10.03  .2023r.( 420-490 kcal)

    Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.3*7*9.

    Ryż na sypko z koktajlem truskawkowym i bitą śmietaną, woda mineralna z sokiem

    z cytryny.1*7.   Deser: Mandarynka.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka wieloziarniste, sok jabłkowy.1*8.

 

 

 

 Wykonano zgodnie z recepturą.

 

Przewiń do góry