Jadłospis 06-10.03.2023
Data publikacji:ŚNIADANIA
Poniedziałek 06.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy, herbata z cytryną i miodem,
owsianka na mleku z dodatkiem żurawiny.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 07.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata zielona, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 08.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet mięsny, ogórek kiszony, herbata z cytryną
i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 09.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, wędzony filet z indyka, sałata zielona, kolorowa papryka, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 10.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka i białego sera z dodatkiem jarzyn, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*4*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
OBIADY
Poniedziałek 06.03.2023r.( 420-490 kcal)
Barszcz ukraiński z ziemniakami wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Pierogi z serem okraszone masłem, brzoskwinia, lemoniada z cytryną, miętą
i miodem.1*3*7*15. Deser: Marchewka, faruki serowe .7.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń z sokiem malinowym.1*7.
Wtorek 07.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem literki, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.1*9.
Ziemniaki, gotowany filet z kurczaka w sosie koperkowym, surówka z czerwonej
kapusty i jabłka, kompot owocowy.1*7. Deser: Rzodkiewka, ciastka zbożowe.1.
Podwieczorek(140-210 kcal): Banan z bitą śmietaną i czekoladą naturalną.1*7.
Środa 08.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.7*9.
Spaghetti z mięsem i warzywami, pomidor koktajlowy, kompot wiśniowy.1*7.
Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka maślana, mleko smakowe.1*7.
Czwartek 09.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, frykadelki z serem mozzarella, surówka z tartej marchewki
i brzoskwini, kompot owocowy.1*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Deser mleczny Bakuś.7.
Piątek 10.03 .2023r.( 420-490 kcal)
Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno- jarzynowym.3*7*9.
Ryż na sypko z koktajlem truskawkowym i bitą śmietaną, woda mineralna z sokiem
z cytryny.1*7. Deser: Mandarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka wieloziarniste, sok jabłkowy.1*8.
Wykonano zgodnie z recepturą.