Jadłospis 27.02-03.03
Data publikacji:OBIADY
Poniedziałek 27.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną i miodem,
kasza manna na mleku.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 28.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, sałata zielona, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 01.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w pomidorach z dodatkiem szczypiorku, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 02.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki, ketchup, kolorowa papryka, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 03.03.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata z cytryną
i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
OBIADY
Poniedziałek 27.02.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa grochowa z ziemniakami wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Ryż zapiekany z masłem i jabłkami, jogurt waniliowy, woda z cytryną i miętą.1*7*15.
Deser: Mus warzywny.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, pałka kukurydziana.1.
Wtorek 28.02.2023r.( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, buraczki czerwone
z jabłkiem, kompot owocowy.1*3*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Herbatniki Bebe, woda mineralna.1.
Środa 01.03.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa brokułowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Łazanki z kapustą i mięsem, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem, sok z czarnej
porzeczki.1*7. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Zapiekanka z wędliną i serem żółtym, ketchup, herbata.1*7*15.
Czwartek 02.03.2023r.( 420-490 kcal)
Żurek z ziemniakami, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Kasza kuskus, potrawka z indyka i cukinii, glazurowana marchewka mini z groszkiem
zielonym, kompot wieloowocowy.1*7. Deser: Gruszka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy.7.
Piątek 03.03 .2023r.( 420-490 kcal)
Zupa jarzynowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka,
woda mineralna.1*3*4. Deser: Mandarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Soczek owocowy, słomka ptysiowa.1.
Wykonano zgodnie z recepturą.