• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa

ŚNIADANIA
 



Poniedziałek  20.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy, herbata z cytryną i miodem,

płatki ryżowe na mleku z dodatkiem żurawiny.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 21.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, szynka orzechówka, sałata zielona, pomidor, herbata

z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 22.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, warzyw i szczypiorku, herbata

z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*4*7*15.

 

 

Czwartek 23.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, ogórek zielony, herbata

z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 24.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, serek biały na słodko z dodatkiem brzoskwiń,

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*7*15.

 

 Wykonano zgodnie z recepturą.

 

OBIADY
 

 

Poniedziałek  20.02.2023r.( 420-490 kcal)

   Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno  jarzynowym.9*12.

   Makaron z masłem i białym serem, ananas, woda z cytryną, miętą i miodem.1*7*15.

   Deser: Marchewka, czekolada mleczna.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka ziarnista z pasztetem drobiowym, rzodkiewka, herbata.1.

 

 

  Wtorek 21.02.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, na wywarze mięsno jarzynowym.1.

   Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, mizeria z jogurtem naturalnym i ziarnami

   słonecznika, sok owocowy.1*3*7.  Deser: Jabłko.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń z sokiem malinowym.1*7.

 

 

  Środa 22.02.2023r.( 420-490 kcal)

   Krupnik z kaszy jęczmiennej, na wywarze jarzynowym.1*9.

   Ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, surówka wielowarzywna, kompot

   truskawkowy.1*12.  Deser: Melon.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Chałka, mleko smakowe.1*7.

 

 

  Czwartek 23.02.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno

   jarzynowym.1*9.

   Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, gotowany brokuł z masłem, kompot wiśniowy.7.

    Deser: Batonik serowy.7.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Andruty z powidłami śliwkowymi.1.

 

 

   Piątek 24.02.2023r.( 420-490 kcal)

    Zupa grysikowa z natką pietruszki, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.

    Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka wielowarzywna, lemoniada

    pomarańczowa.1*3*4.   Deser: Banan.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, soczek owocowy.1.

 

 

      Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry