Jadłospis 20-24.02
Data publikacji:ŚNIADANIA
Poniedziałek 20.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy, herbata z cytryną i miodem,
płatki ryżowe na mleku z dodatkiem żurawiny.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 21.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka orzechówka, sałata zielona, pomidor, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 22.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, warzyw i szczypiorku, herbata
z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 23.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, ogórek zielony, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 24.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek biały na słodko z dodatkiem brzoskwiń,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
OBIADY
Poniedziałek 20.02.2023r.( 420-490 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Makaron z masłem i białym serem, ananas, woda z cytryną, miętą i miodem.1*7*15.
Deser: Marchewka, czekolada mleczna.
Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka ziarnista z pasztetem drobiowym, rzodkiewka, herbata.1.
Wtorek 21.02.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, na wywarze mięsno jarzynowym.1.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, mizeria z jogurtem naturalnym i ziarnami
słonecznika, sok owocowy.1*3*7. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń z sokiem malinowym.1*7.
Środa 22.02.2023r.( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jęczmiennej, na wywarze jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, surówka wielowarzywna, kompot
truskawkowy.1*12. Deser: Melon.
Podwieczorek(140-210 kcal): Chałka, mleko smakowe.1*7.
Czwartek 23.02.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno
jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, gotowany brokuł z masłem, kompot wiśniowy.7.
Deser: Batonik serowy.7.
Podwieczorek(140-210 kcal): Andruty z powidłami śliwkowymi.1.
Piątek 24.02.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa grysikowa z natką pietruszki, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka wielowarzywna, lemoniada
pomarańczowa.1*3*4. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, soczek owocowy.1.
Wykonano zgodnie z recepturą.