• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Zajęcia rozwijające

ŚNIADANIA

 

Poniedziałek 20.02.2023r. (280-350 kcal) 

Chleb (1) mieszany z masłem (7), serek waniliowy (7), banan,

herbata z cytryną i miodem (15), kakao (7).

 

Wtorek 21.02.2023r. (280-350 kcal) 

Chleb (1) mieszany z masłem (7),parówka z szynki (12), keczup, ogórek zielony,

herbata z cytryną i miodem (15), kawa Inka (7).
 

Środa 22.02.2023 (280-350 kcal) 

Chleb (1) mieszany z masłem (7) dżem owocowy, ciasto drożdżowe (1* 3),

herbata z cytryną i miodem (15), mleko (7).

 

Czwartek 23.02.2023r. (280-350 kcal) 

Chleb (1) mieszany z masłem (7) szynka wiejska (7), sałata zielona, pomidor koktajlowy,

herbata z cytryną i miodem (15), kawa Inka (7).

 

Piątek 24.02.2023r. (280-350 kcal) 

Chleb (1) mieszany z masłem (7), pasta z fileta z makreli w pomidorach i jajka na twardo (3*4),

ogórek konserwowy (10), herbata z cytryną i miodem (15).

 

 

OBIADY



Poniedziałek 20.02.2023 (420-490 kcal)/ (820-1200kcal)

Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną (7), na wywarze mięsno-jarzynowym (9).

Łazanki (1) z kapustą kiszoną i szynką wieprzową, mandarynka, woda mineralna.

Podwieczorek (140-210 kcal): rogal drożdżowy z czekoladą (1* 3* 7) herbata.
 


Wtorek 21.02.2023r. (420-490 kcal)/ (820-1200kcal)

Zupa koperkowa z zacierką (1, zabielana śmietaną (7), na wywarze mięsno-jarzynowym (9).

Ziemniaki z koperkiem, bigos z mięsem, wędzonką (12) i suszoną śliwką, sok jabłkowy.

Podwieczorek(140-210 kcal): jogurt owocowy (7), ciastko zbożowe (1).

 


Środa 22.02.2023 r. (420-490 kcal)/ (820-1200kcal)

Krupnik z ryżu siedem, na wywarze jarzynowym (9).

Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z ryby miruny (1*3*4*).

surówka z czerwonej kapusty, cebulki i jabłka, kompot wieloowocowy

Podwieczorek (140-210 kcal): kisiel, pałka kukurydziana (1).

 

Czwartek 23.02.2023 r.  (420-490 kcal)/ (820-1200kcal)

Rosół z makaronem (1) i natką pietruszki.

Kasza bulgur (1) kiełbaski tatarskie (1*3), fasolka szparagowa z masłem i tartą bułką (1*7) lemoniada pomarańczowa.

Podwieczorek (140-210 kcal):  winogrona, mandarynka.

 

Piątek 24.02.2023 r. (420-490 kcal)/ (820-1200kcal)

Zupa ziemniaczana zasmażana, na wywarze mięsno jarzynowym (9).

Makaron z musem truskawkowym, bułeczka maślana (1 * 3 * 7) woda mineralna.

Podwieczorek (140-210 kcal):  batonik zbożowy (1), mleko smakowy (7).

Przewiń do góry