Jadłospis 20-24.02
Data publikacji:ŚNIADANIA
Poniedziałek 20.02.2023r. (280-350 kcal)
Chleb (1) mieszany z masłem (7), serek waniliowy (7), banan,
herbata z cytryną i miodem (15), kakao (7).
Wtorek 21.02.2023r. (280-350 kcal)
Chleb (1) mieszany z masłem (7),parówka z szynki (12), keczup, ogórek zielony,
herbata z cytryną i miodem (15), kawa Inka (7).
Środa 22.02.2023 (280-350 kcal)
Chleb (1) mieszany z masłem (7) dżem owocowy, ciasto drożdżowe (1* 3),
herbata z cytryną i miodem (15), mleko (7).
Czwartek 23.02.2023r. (280-350 kcal)
Chleb (1) mieszany z masłem (7) szynka wiejska (7), sałata zielona, pomidor koktajlowy,
herbata z cytryną i miodem (15), kawa Inka (7).
Piątek 24.02.2023r. (280-350 kcal)
Chleb (1) mieszany z masłem (7), pasta z fileta z makreli w pomidorach i jajka na twardo (3*4),
ogórek konserwowy (10), herbata z cytryną i miodem (15).
OBIADY
Poniedziałek 20.02.2023 (420-490 kcal)/ (820-1200kcal)
Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną (7), na wywarze mięsno-jarzynowym (9).
Łazanki (1) z kapustą kiszoną i szynką wieprzową, mandarynka, woda mineralna.
Podwieczorek (140-210 kcal): rogal drożdżowy z czekoladą (1* 3* 7) herbata.
Wtorek 21.02.2023r. (420-490 kcal)/ (820-1200kcal)
Zupa koperkowa z zacierką (1, zabielana śmietaną (7), na wywarze mięsno-jarzynowym (9).
Ziemniaki z koperkiem, bigos z mięsem, wędzonką (12) i suszoną śliwką, sok jabłkowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): jogurt owocowy (7), ciastko zbożowe (1).
Środa 22.02.2023 r. (420-490 kcal)/ (820-1200kcal)
Krupnik z ryżu siedem, na wywarze jarzynowym (9).
Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z ryby miruny (1*3*4*).
surówka z czerwonej kapusty, cebulki i jabłka, kompot wieloowocowy
Podwieczorek (140-210 kcal): kisiel, pałka kukurydziana (1).
Czwartek 23.02.2023 r. (420-490 kcal)/ (820-1200kcal)
Rosół z makaronem (1) i natką pietruszki.
Kasza bulgur (1) kiełbaski tatarskie (1*3), fasolka szparagowa z masłem i tartą bułką (1*7) lemoniada pomarańczowa.
Podwieczorek (140-210 kcal): winogrona, mandarynka.
Piątek 24.02.2023 r. (420-490 kcal)/ (820-1200kcal)
Zupa ziemniaczana zasmażana, na wywarze mięsno jarzynowym (9).
Makaron z musem truskawkowym, bułeczka maślana (1 * 3 * 7) woda mineralna.
Podwieczorek (140-210 kcal): batonik zbożowy (1), mleko smakowy (7).