• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Zajęcia rozwijające

ŚNIADANIA
 



Poniedziałek  13.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy z rzodkiewką, herbata z cytryną

i miodem, zacierka na mleku.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 14.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, gotowany filet z indyka, sałata zielona, kolorowa papryka, herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 15.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli z jajkiem i warzywami, herbata

z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*3*4*7*15.

 

 

Czwartek 16.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki, ketchup, ogórek zielony, herbata

z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 17.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, herbata

z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*7*15.

 

 Wykonano zgodnie z recepturą.

OBIADY

 

Poniedziałek  13.02.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa wielowarzywna, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno  jarzynowym.7*9.

   Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem, woda z cytryną, miętą i miodem.1*3*7*15.

   Deser: Mus owocowy.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel poziomkowy, paluch kukurydziany.1.

 

 

  Wtorek 14.02.2023r.( 420-490 kcal)

   Barszcz czerwony z fasolką Jaś, na wywarze mięsno jarzynowym.9.

   Krokiety z mięsem, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem, kompot wiśniowy.1*3.

   Deser: Banan.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Galaretka z owocami, bitą śmietaną i płatkami migdałowymi.1*7*8.

 

 

  Środa 15.02.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

   Ziemniaki z koperkiem, pulpet z delikatnym sosem chrzanowym, duszona marchewka

   z groszkiem, kompot owocowy.1*12.  Deser: Jabłko.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy.7.

 

 

  Czwartek 16.02.2023r.( 420-490 kcal)

   Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki.1*9.

   Ziemniaki z koperkiem, pieczona pałka z kurczaka, buraczki czerwone z jabłkiem,

   kompot wieloowocowy.7.  Deser: Pączek.1*3*7.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Deser mleczny Bakuś.7.

 

 

   Piątek 17.02.2023r.( 420-490 kcal)

    Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

    Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby miruny, surówka wielowarzywna, sok z czarnej

    porzeczki.1*3*4.   Deser: Faruki serowe, marchewka.7.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Ciasteczka owsiane z rodzynkami, sok jabłkowy.1.

 

      Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry