Jadłospis 13-17.02
Data publikacji:ŚNIADANIA
Poniedziałek 13.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy z rzodkiewką, herbata z cytryną
i miodem, zacierka na mleku.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 14.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, gotowany filet z indyka, sałata zielona, kolorowa papryka, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 15.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli z jajkiem i warzywami, herbata
z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*4*7*15.
Czwartek 16.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki, ketchup, ogórek zielony, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 17.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, herbata
z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
OBIADY
Poniedziałek 13.02.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa wielowarzywna, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem, woda z cytryną, miętą i miodem.1*3*7*15.
Deser: Mus owocowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel poziomkowy, paluch kukurydziany.1.
Wtorek 14.02.2023r.( 420-490 kcal)
Barszcz czerwony z fasolką Jaś, na wywarze mięsno jarzynowym.9.
Krokiety z mięsem, pomidor koktajlowy ze szczypiorkiem, kompot wiśniowy.1*3.
Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Galaretka z owocami, bitą śmietaną i płatkami migdałowymi.1*7*8.
Środa 15.02.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, pulpet z delikatnym sosem chrzanowym, duszona marchewka
z groszkiem, kompot owocowy.1*12. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy.7.
Czwartek 16.02.2023r.( 420-490 kcal)
Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, pieczona pałka z kurczaka, buraczki czerwone z jabłkiem,
kompot wieloowocowy.7. Deser: Pączek.1*3*7.
Podwieczorek(140-210 kcal): Deser mleczny Bakuś.7.
Piątek 17.02.2023r.( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby miruny, surówka wielowarzywna, sok z czarnej
porzeczki.1*3*4. Deser: Faruki serowe, marchewka.7.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciasteczka owsiane z rodzynkami, sok jabłkowy.1.
Wykonano zgodnie z recepturą.