• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa

ŚNIADANIA



Poniedziałek  06.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną i miodem,

płatki czekoladowe z mlekiem.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Wtorek 07.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata zielona, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

 

Środa 08.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach z jarzynami i białym serem, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*4*7*15.

 

 

Czwartek 09.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony , ogórek konserwowy, herbata

z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

 

Piątek 10.02.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku, herbata z cytryną

i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*3*7*15.

 

 

 Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

OBIADY

 

Poniedziałek  06.02.2023r.( 420-490 kcal)

   Krem z zielonego groszku z grzankami, na wywarze mięsno  jarzynowym.1*9.

   Pierogi z białym serem i polewą truskawkową, lemoniada  cytryną, miętą                        

   i miodem.1*3*7*15. Deser: Mus owocowy.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi.1*3*7.

 

  Wtorek 07.02.2023r.( 420-490 kcal)

   Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.

   Kasza kuskus, potrawka z kurczaka z warzywami, surówka z ogórka kiszonego

   i marchewki, kompot z czarnej porzeczki.7. Deser: Mandarynka.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń z sokiem malinowym.1*7.

 

  Środa 08.02.2023r.( 420-490 kcal)

   Barszcz biały z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

   Bigos z mięsem i wędzonką, chleb, kompot wieloowocowy.1*12.  Deser: Jabłko.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczna kanapka Knoppers.1*7.

 

  Czwartek 09.02.2023r.( 420-490 kcal)

   Rosół z makaronem i natką pietruszki.1*9.

   Ziemniaki, frykadelki w  sosie koperkowym, gotowana fasolka szparagowa z masłem

   i tartą bułką, kompot owocowy .1*3*7.  Deser: Słomka ptysiowa.1.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Jabłko pieczone z konfiturą i cynamonem.

 

   Piątek 10.02.2023r.( 420-490 kcal)

    Krupnik z kaszą jęczmienną, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

    Ziemniaki z koperkiem, ryba limanda w panierce, surówka z kiszonej kapusty,

    kompot owocowy.1*3*4*7.   Deser: Gruszka.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, mleko waniliowe.1*7

 

      Wykonano zgodnie z recepturą.

 

Przewiń do góry