Jadłospis 6-10.02
Data publikacji:ŚNIADANIA
Poniedziałek 06.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną i miodem,
płatki czekoladowe z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 07.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata zielona, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 08.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli w pomidorach z jarzynami i białym serem, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 09.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony , ogórek konserwowy, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 10.02.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku, herbata z cytryną
i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
OBIADY
Poniedziałek 06.02.2023r.( 420-490 kcal)
Krem z zielonego groszku z grzankami, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Pierogi z białym serem i polewą truskawkową, lemoniada cytryną, miętą
i miodem.1*3*7*15. Deser: Mus owocowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi.1*3*7.
Wtorek 07.02.2023r.( 420-490 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Kasza kuskus, potrawka z kurczaka z warzywami, surówka z ogórka kiszonego
i marchewki, kompot z czarnej porzeczki.7. Deser: Mandarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń z sokiem malinowym.1*7.
Środa 08.02.2023r.( 420-490 kcal)
Barszcz biały z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Bigos z mięsem i wędzonką, chleb, kompot wieloowocowy.1*12. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczna kanapka Knoppers.1*7.
Czwartek 09.02.2023r.( 420-490 kcal)
Rosół z makaronem i natką pietruszki.1*9.
Ziemniaki, frykadelki w sosie koperkowym, gotowana fasolka szparagowa z masłem
i tartą bułką, kompot owocowy .1*3*7. Deser: Słomka ptysiowa.1.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jabłko pieczone z konfiturą i cynamonem.
Piątek 10.02.2023r.( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszą jęczmienną, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, ryba limanda w panierce, surówka z kiszonej kapusty,
kompot owocowy.1*3*4*7. Deser: Gruszka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, mleko waniliowe.1*7
Wykonano zgodnie z recepturą.