Jadłospis 30.01-03.02
Data publikacji:
ŚNIADANIA
Poniedziałek 23.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy, herbata z cytryną i miodem,
płatki ryżowe z mlekiem i rodzynkami
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 24.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, sałata zielona,
rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 25.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, pomidor koktajlowy,
herbata z cytryną i miodem, kakao
Alergeny: 1*3*7*15.
Czwartek 26.01.2023r. ( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, pomidor koktajlowy,
herbata z cytryną i miodem, kakao
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 27.01.2023r. ( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z dodatkiem brzoskwini,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
OBIADY
Poniedziałek 16.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym. 9* 12*.
Kluski leniwe z białym serem, masłem i cynamonem, ananas, lemoniada
z cytryną i miętą 1*3*7*15 Deser: chipsy jabłkowo- bananowe
Podwieczorek (140 - 210 kcal ): kisiel poziomkowy, pałka kukurydziana 1*.
Wtorek 17.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zacierka na rosole 1*3*9.
Ziemniaki duszone z mięsem, wędzonką i jarzynami, ogórek kiszony, kompot wielowocowy. 1*2.
Deser: banan
Podwieczorek (140 - 210 kcal ): chałka, mleko czekoladowe 1*3*7.
Środa 18.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym. 1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, glazurowane mini marchewki, kompot wiśniowy. 1*3*7.
Deser: jabłko.
Podwieczorek (140 - 210 kcal ): jogurt owocowy, herbatniki. 1*7.
Czwartek 19.01.2023r.( 420-490 kcal)
Żurek z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym. 9*12.
Kasza jęczmienna, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, surówka wielowarzywna, kompot z czarnej porzeczki. 1*7.
Deser: batonik serowy.
Podwieczorek (140 - 210 kcal ): wafle andruty z powidłami śliwkowymi 1*.
Piątek 20.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa grysikowa na rosole. 1*9.
Ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot owocowy. 1*3*7.
Deser: gruszka
Podwieczorek (140 - 210 kcal ): ciastka wieloziarniste, soczek jabłkowy. 1*8.
Wykonano zgodnie z recepturą.