• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa



ŚNIADANIA
 


Poniedziałek  23.01.2023r.( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy, herbata z cytryną i miodem,
płatki ryżowe z mlekiem i rodzynkami 

Alergeny: 1*7*15. 

 

Wtorek 24.01.2023r.( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, sałata zielona,
rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, kakao. 

Alergeny:  1*7*15 

 

Środa 25.01.2023r.( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, pomidor koktajlowy,
herbata z cytryną i miodem, kakao

 Alergeny: 1*3*7*15. 

 

Czwartek 26.01.2023r. ( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, pomidor koktajlowy,
herbata z cytryną i miodem, kakao 

Alergeny: 1*7*15. 

 

Piątek 27.01.2023r. ( 280-350 kcal) 

Pieczywo mieszane z masłem, ser biały na słodko z dodatkiem brzoskwini,
herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa 

Alergeny:1*3*7*15. 

 

 Wykonano zgodnie z recepturą. 

 

 

OBIADY

 

Poniedziałek 16.01.2023r.( 420-490 kcal)

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym. 9* 12*.

Kluski leniwe z białym serem, masłem i cynamonem, ananas, lemoniada

z cytryną i miętą 1*3*7*15 Deser: chipsy jabłkowo- bananowe

Podwieczorek (140 - 210 kcal ):  kisiel poziomkowy, pałka kukurydziana 1*.

 

 

Wtorek 17.01.2023r.( 420-490 kcal)

Zacierka na rosole 1*3*9.

Ziemniaki duszone z mięsem, wędzonką i jarzynami, ogórek kiszony, kompot wielowocowy. 1*2.

Deser: banan

Podwieczorek (140 - 210 kcal ): chałka, mleko czekoladowe 1*3*7.

 

 

Środa 18.01.2023r.( 420-490 kcal)

Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym. 1*7*9.

Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, glazurowane mini marchewki, kompot wiśniowy. 1*3*7.

Deser: jabłko.

Podwieczorek (140 - 210 kcal ): jogurt owocowy, herbatniki. 1*7.

 

 

Czwartek 19.01.2023r.( 420-490 kcal)

Żurek z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym. 9*12.

Kasza jęczmienna, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, surówka wielowarzywna, kompot z czarnej porzeczki. 1*7.

Deser: batonik serowy.

Podwieczorek (140 - 210 kcal ): wafle andruty z powidłami śliwkowymi 1*.

 

 

Piątek 20.01.2023r.( 420-490 kcal)

Zupa grysikowa na rosole. 1*9.

Ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot owocowy. 1*3*7.

Deser: gruszka

Podwieczorek (140 - 210 kcal ):  ciastka wieloziarniste, soczek jabłkowy. 1*8.

 

      Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry